Haberler

Hurşit Yıldırım Biyografisi

Hurşit Yıldırım
Doğum YeriYozgat / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1974

Hurşit Yıldırım Kimdir ?

Av. Hurşit Yıldırım, 1974 yılında Yozgat’ta doğdu.

İlkokulu Kırşehir’de, ortaöğretimi Yozgat’ta tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mali Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi almıştır. İngilizce bilmektedir.

Sivil Toplum

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer aldı. İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Kadıköy İnsan Hakları Kurul üyeliği de yapmış olan Av. Hurşit Yıldırım, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) üyesidir.

Siyasi Hayatı

2002-2004 yılları arasında AK Parti Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı ile siyasete başlayan YILDIRIM, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı.

2009-2011 yıllarında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010 Referandumunda Anadolu Yakası Seçim İşleri Bölge Başkanlığı görevlerini yürüten Yıldırım, 2011-2013 yılları arasında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Yerel Yönetim (Belediye) Tecrübesi

2004-2009 döneminde Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi olarak Plan Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu ve Denetleme Komisyonu gibi birimlerinde görev yapan Av. Hurşit YILDIRIM’ın yerel yönetim tecrübesi de bulunmaktadır.

İlgi Alanları

Hukukçu olmasının yanı sıra edebiyata olan düşkünlüğü dikkat çeken Yıldırım’ın çok sayıda şiir ve deneme yazıları bulunmaktadır. Amatör futbol geçmişi bulunan Av. Hurşit YILDIRIM, aynı zamanda voleybol, yüzme ve tenis spor dalları ile ilgilenmektedir.

Yaşam

18 yıldır Kadıköy’de serbest avukatlık yapmakta olan Yıldırım, evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 25. Dönem milletvekili adayıydı.

title