Haberler

Ertürk Çimen Biyografisi

Ertürk Çimen
Doğum YeriGümüşhane / Türkiye
Doğum Tarihi3.3.1960

Ertürk Çimen Kimdir ?

3 Mart 1960 yılında Gümüşhane’de doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden başarıyla mezun oldu. Ortaokul ’da tanıştığı ülkü ocaklarında görev almaya devam ederken, aile şirketinde nakliye gıda perakendeciliği ve toptan gıda sektöründe de çalıştı.

1984 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Cizre’de tamamladı ve ertesi yıl Gümüşhane’deki ilk otomotiv bayiliğini kurdu. Gümüşhane’deki başarasının üzerine TOFAŞ –FIAT ve Koç Grubu üst düzey yöneticilerin ısrarı üzerine 1992 yılında Erzurum’da Çimenler Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi kurarak tüm bölgedeki TOFAŞ-FIAT ve grup markası araçlara hizmet verilmesini dev yatırım ve plazalar ile sağladı. 1992 yılında Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

1994 yılında yine MHP’ den Erzurum Palandöken ilçesinde Belediye Meclis üyesi olarak görev almaya başladı. Aynı yıl Petrol Ofisi A.Ş ile akaryakıt yatırımlarına da başladı. Diğer görevlerinin yanı sıra 2002 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Erzurum il başkanlığına Genel Merkez tarafından atandı.

Bu süreçte, iki kez üst üste il başkanı seçildi. İki yıl aralarla yapılan Erzurum İl Kongreleri ve seçimleri neticesinde tüm Erzurum teşkilatlarının büyük teveccühü, delegelerinin desteğiyle üst üste il başkanı seçildi ve üst kurul delegesi olarak da Erzurum’u ekibiyle Genel Merkez’de temsil ederek 2007 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevini de başarıyla yürüttü.2008 yılından bu yana TÜRKATA vakfı kurucu mütevelli heyeti üyesidir.

2007 genel seçimlerinde MHP’den Erzurum’dan ikinci sırada Milletvekili adayı oldu. 2008 yılında ise Peugeot bayiliğini ve TUVTÜRK araç muayene istasyonu iş ortaklığını da alarak bölgeye yatırımlarına devam etti. 1992 yılından - 2011 yılına kadar, 20 yıla yakın Erzurum MHP teşkilatlarının tüm seçim faaliyetlerinde aktif olarak yer alırken aynı zamanda da 2006 yılında Erzurum’da ki yatırımlarına ek olarak bölgede Gümüşhane’de Çimenler Otel yatırımını ve Petrol Ofisi ile yine akaryakıt İstasyonu yatırımını, ayrıca Koç Grubu FIAT markası ile de Erzincan ilimizde bayilik yatırımını ve Kocaeli’nde ise Isuzu Ticari araç bayiliğini Anadolu Grubu ile hayata geçirdi.

2011 genel seçimlerinde tekrar Erzurum’dan MHP’den aday olarak seçimlere katıldı aynı yıl Kocaeli Yeni Bursa yolu üzerinde 5.500 m2 kapalı alan üzerinde Türkiye’nin en büyük Isuzu plazasını hizmete açtı. Bu süreçten sonrada yine 2011 -2015 yıllarında sürekli olarak Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının tüm parti faaliyetlerinde hem il bazında hem de genel merkez tarafından yapılan faaliyetlerde aktif olarak katılmıştır.

Halen Doğu Anadolu Bölgesi’nde başta Erzurum olmak üzere, Erzincan, Gümüşhane illerinde, Marmara Bölgesi’nde ise İzmit ve İstanbul illerinde ticari faaliyetlerde bulunarak 7 farklı sektörde 500’den fazla kişiye istihdam sağlamaya devam etmekte ve Çimenler Otomotiv A.Ş ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Ertürk Çimen yine, 40 Yıllık iş hayatı boyunca Türkiye de ve şirketlerinin merkezi Erzurum’da en fazla vergi veren iş adamı olmakla birlikte, defalarca da vergi rekortmeni olmuş ve ülkesine memleketine insanına devamlı istihdam, hizmet ve aş sağlamıştır. Kendisi, birçok dünya markasının bayisi ve Türkiye ve dünya çapında en büyük şirket ve kuruluşlar arasında olan, KOÇ HOLDİNG, DOĞUŞ HOLDİNG, ANADOLU GRUBU, TÜVTÜRK VE OMV PETROL OFİSİ A.Ş gibi şirketlerinin ilk sıralarda yer alan iş ortakları arasında olmuştur. Bu bağlamda, saygın bir aile şirketini de devam ettirmekten her zaman onur duymuştur. Kendisi aynı zamanda Mali Müşavir ve evli üç çocuk babasıdır.

Ertürk Çimen Erzurum’dan, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 2. sıra milletvekili adayıdır.

title