Haberler

Derya Şentürk Biyografisi

Derya Şentürk
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1979

Derya Şentürk Kimdir ?

1979 yılında, İstanbul’da doğdu İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da, lisans eğitimimi ise Muğla Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maliye Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi sürüyor.

2004-2012 yılları arasında özel bir firmada Dış Ticaret Müdürü olarak görev yaptı.

2012 yılında CHP Parti Okulu eğitmeni oldu. Yurt genelinde Eğitici Eğitimlerinde Okul Sorumlusu ve eğitmen olarak görev yaptı. SODEV Sosyal Demokrasi okulunu tamamladı ve kendi şirketini kurarak Afrika ülkelerine ihracat yapmaya başladı.

2013 Ekim ayında KA-DER Kadıköy Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yönetim Kurulu Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 2014 Eylül ayında Türkiye’de ilk kez düzenlenen, Avrupa Konseyi, Anadolu Kültür ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde kurulan Avrupa Siyaset Okulu’nun öğrencisi oldu. Program süresince; demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, ekonomik büyüme, eğitim, gençlik, çevre ve kadın politikaları, hitabet, dijital kampanyalar gibi konularda eğitim aldı.

2014 Eylül ayında Türkiye’de ilk kez düzenlenen, Avrupa Konseyi, Anadolu Kültür ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde kurulan Avrupa Siyaset Okulu’nun öğrencisi oldu. Program süresince; demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, ekonomik büyüme, eğitim, gençlik, çevre ve kadın politikaları, hitabet, dijital kampanyalar gibi konularda eğitim aldı. 2014 Aralık ayında yine Avrupa Konseyi’ne bağlı olan Yunanistan Siyaset Okulu’nda “Dostluk Siyasetinin Keşfedilmesi” başlıklı, Türk-Yunan ilişkileri hakkında düzenlenen programa katıldı.

İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ve Fransızca biliyor. STK çalışmalarım, eğitimi ve mesleği nedeni ile üzerinde çalıştığı konular; yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilir kalkınma, toplumsal cinsiyet eşitliğidir.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında çeşitli sunumlar ve konferanslar verdi. İş ve eğitim için yaptığı yurtdışı seyahatlerinde aldığı notlarla; az gelişmiş ülkeler, Batı ve Türkiye mukayesesini içeren bir kitap yazma hazırlığı yapıyor.

Kalabalık bir ailenin mensubu olarak büyümesini de etkisiyle her zaman sosyal, iletişime açık ve paylaşımcı bir insan olduğunu, bu özellikleri ile de insan kazanmak konusunda avantaj sağladığını dile getiriyor.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP 2.bölge İstanbul milletvekili adayıdır.

title