Haberler

5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden oluşan bir heyet Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden oluşan bir heyet Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çakacak, çevrenin korunmasının Dünya'nın en önemli problemlerinden biri olduğunu söyledi.

Çevrenin korunması için bütün insanlığın elinden geleni en iyi şekilde yapmasını isteyen Çakacak, "Özellikle geçtiğimiz yüzyıldan itibaren başlayan yoğun sanayileşme, teknolojinin gelişmesi ve bunların beraberinde getirdiği çevre kirliliği var. Çevre kirliliğinin meydana getirdiği iklim değişikliği, küresel ısınma, bunların sonucu olarak yaşadığımız doğal afetler. Bunların hepsi Dünyamızı tehdit eden bir boyuta geldi. Nüfus artışı hızlandıkça, çarpık kentleşme oldukça, ormanların ve çevrenin bilinçsizce tahribi edildikçe çevre problemleri her zaman var olacaktır" diye konuştu.

Çevrenin korunmasıyla ilgili görevli kamu kurumlarının olduğunu, ancak sadece görevli kurumlarla bu işlerin yürütülmesinin mümkün olmayacağını savunan Çakacak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabiki, insanımız da çevreye sahip çıkmalıdır. Her birey çevreden sorumludur. Çevre konusunda duyarlı bulunan kurum ve kuruluşların bireylerle el ele verilmesi halinde ülkemizdeki çevre sorunu çözülmüş olur. Çevre problemi bir ülkenin değil, bütün Dünya'nın ortak sorunudur. İnsanlar çevre problemlerinin önlenmesine yönelik olarak nasıl bir araya geliyorsa, ülkeler de bir araya gelip işbirliği imkanlarını araştıracaklar. Bilinen bir söz olan "herkes kendi evinin önünü temiz tutarsa, şehir tertemiz olur", çevre sorunuda bu anlaşıyla çözülmüş olur. Son yıllarda büyük çapta ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ülkemizde son 12 yılda 900 bin hektar fidan dikimi yapıldı. Ne kadar çok fidan dikersek, çevreye o kadar hizmet etmiş oluruz."

Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

dünya çevre günü kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title