Haberler
Güncelleme:

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Muğla'da yaşayan Uğur Kayalı'nın hayatı, müşterisi olmadığı bankadan gece saatlerinde gelen mesajla altüst oldu. Bilgisi olmadan adına açılan hesap üzerinden 350 bin TL kredi çekildiğini öğrenen Kayalı soluğu savcılıkta aldı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (45)

İSKOÇYALI:

Müşterisi değilse önce müşteri olması gerekiyor ve bunun için imza, kimlik ön, arka fotokopisi vs bir çok işlem yapılması gerekiyor öyle sadece tek tuşla kredi alamazsınız bankalardan, bu durumda ya bu şahıs yaptı ve yalan söylüyor yada bankada ki kişiler yapıyor...

335
12
yanıtYanıtla
Vedat Tokgöz:

Kardeşim şöyle bir durum var. Ben üniversitedeyken (Marmara Üniversitesi) yemekhaneden yemek yiyebilmek için bakiyeli denizbank kartımızın olması gerekiyordu. Yıllar sonra denizbank beni arayıp kredi teklif etti. Dedim ne alaka? Bu şahıs da öyle bir durumda haberi olmadan mağdur olmuş olabilir. Devletin bankaya 10 kat ceza kesmesi lazım, sen nasıl adamın haberi olmadan kredi verirsin diye. Banka kendisi düşünsün o saatten sonra. Kendi işini kendi daha düzgün hale getirsin.

yanıt254
yanıt0
İSKOÇYALI:

Vedat adam diyor ki adıma hesap açılmış, hesap açmak için kimlik lazım, hesap açmak için telefon onayı lazım, hesap açıldıktan sonra SMS geliyor diyelim ki başka numara ile hesap açıldı o zaman banka bu adamın kendi numarası olmayan telefonla işlem yaptıysa banka suçludur demek ki adamın numarasıyla işlem yapılmış. Mevcut ekonomik krizde insanlar kredi çekip ben çekmedim dolandırıldım diyebilirler, her şey olabilir artık.

yanıt60
yanıt20
Zeki Anti:

Vedat kardeş adam diyor ki hesabım yok böyle bir bankada yani senin söylediğinle alakası yok bu durumun.

yanıt19
yanıt0
İNAN DIRAZ :

Burda adam yalan söylemiyor ise organize bir dolandırıcılık söz konusu ve bu işin içinde telefon operatörleri (turcel vodafone t.telkom vb) ve bazı bankacılar ve hackerlar ortak iş çevirmekte, ancak asıl sorumlu bankalar olduğundan şayet ülkede adalet var ise tüm zararın onlara tanzim ettirilmesi gerekir.

305
8
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bu işte bir sahtekarlık olduğu kesin ama mağdur olan kişinin söyledikleri yetersiz çünkü bir bankada hesap açmak için gerekli olanları herkesi biliyor hadi bunu da geçtik ihtiyaç için bile olsa kredi işlemi de öyle tek tuşla olmuyor bu çekilen rakama göre. Mağdurum diyen kişinin mağduriyeti biraz tuhaf. Bu banka maduruyum diyenlere nedense inanmıyorum.

271
2
yanıtYanıtla
Murat Tasdemir:

Uzaktan hesap cogu bankada aciliyor online hesap acmaya hediye para bile veriyorlar biraz ayık olun ogrenin

yanıt6
yanıt2
Zeki Anti:

Murat kardeş senin bildiğini bilmediğimizi nereden çıkarttın. Online'da Yüzünü tanıtıyorsun kimlik kartını tanıtıyorsun sesli onay veriyorsun değil mi. Bunlar olmadan nasıl banka hesap açmış onu söylüyoruz ama gözünüzle değil başka bir yerinizle okuyunca bu cevabı veriyorsunuz, ayık olmayan kim acaba?

yanıt5
yanıt0
uCube :

Yıl olmuş 2024, hesap açma işlemi o kadar kolay mı arkadaş? 1 görüntülü görüşme yapmadan hesap açılışı yapılmıyor. Müşterisi olmadığı bir bankaya, müşteri olabilmesi için görüntülü görüşme yapması lazım. Kimlik kartı yeterli değildir müşteri olabilmek için. ;))

260
1
yanıtYanıtla
Fırat Günay:

Maaş müşterisi olmadığı sürece kolay kolay hiçbir banka 350 bin kredi vermez mobilden. Olaylara bazen tersinden bakmak lazım. Kimliğini kaybettiysen karakoldan hükümsüzdür tutanağı yada gazeteye ilanla kanıtlayacaksın.

254
1
yanıtYanıtla
E Demir:

Edevlet üzerinden mobil den kredi çekebilir çekemez diye bir kısıtlama getirilse banka banka. Ek bir güvenlik tedbiri olur aslında.

245
3
yanıtYanıtla
Yaşar Tosunoğlu:

Son zamanlarda bu şekilde mağdur sayısı çok bankaların buna bir çözüm bulması lazım BDDK internet bankacılığı üzerinden çekilen krediler en az üç gün sonra kullanılacak demesi gerekir.

180
2
yanıtYanıtla
ahmet :

ne ilgisi var? parayı çekenler anında kullanıyor , başka hesaplara aktarılıyor zaten 3 güne kalır mı?

yanıt4
yanıt56
Cihangir Sarnıç:

ahmet kardeşim adamda onu diyor ya 3 gün çekilen kredi kullanılamasın hesapta tutulsun o zamanada adam işe uyanır kimse kimseyi dolandıramaz diyor. lütfen okuduğunu anla.

yanıt134
yanıt0
İrfan Karlıdağ:

Çok mantıklı

yanıt7
yanıt0
Hayri:

Sürekli bu tip haberler çıkıyor ve müthiş bilgi eksikliği var eğer telefona gelen alakasız linkleri açmazssan feyk numaralardan aranınca oraya bas buraya bas yapmazssan şifreni bilen birine telefonunu vermazsen her gelen sms e balıklama atlamazssan kimse kimsenin hesabından bişey alamaz çalamaz bunu unutmayın

70
83
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

bankanın hiç mi suçu yok bir telefon ve sms onayı ile o kadar kredi verilir mi hem de gece yarısı

yanıt135
yanıt2
ahmet :

bu olay tamamen farklı. müşterisi bile olmadığı banka diyor ne telefonu? yani banka sahte bilgilerle/kimlikle hesap açmış.. üstelik kredi vermiş. burada suç tamamen bankanın.

yanıt69
yanıt1
masteng aston:

Ne guzel dindar ulke olduk.sarap gunah ama gerisi helal boyle dewam.

75
56
yanıtYanıtla
ahmet :

suç ülkenin mi oldu şimdi? dindar olması gereken insanlar mı ülke mi? bunları yapanların müslüman yada dindar olduğuna dair kanıt mı var?

yanıt68
yanıt19
Halil null:

Bu şekilde dolandırıcılığa izin veren bankalara şöyle yüklü miktarda ceza kesen yokki. 1. hata da ceza 2. hata da yüklü ceza 3. hata da devlet el koysun bakalım birşey yapabiliyor lar mı.

42
0
yanıtYanıtla
Özgür Sevindik:

Banka hangi banka bilen varmi

36
2
yanıtYanıtla
Hasan Tufan:

kesin denizbanktır

yanıt33
yanıt5
chao1675 75:

Deniz değil ak banks

yanıt10
yanıt0
Sebati Can:

Normal bir kredi için 40 dereden su getirirler, ama mobilden yüzbinlerce krediye onay verirler. Var bu işin içinde bir iş!

33
0
yanıtYanıtla
İSKOÇYALI:

Kardeşim adam müşterisi değilim demiş o zaman önce müşteri olması ve kimlik ön arka yüzünü, imza vs vermesi gerekir ki kendi telefon numarası üzerinden işlem yapmalıdır ya adam yalan söylüyor yada bankada ki kirli çalışanlar yapıyor. Adam da parayı çekip sonra ben çekmedim dolandırıldım diyebilir... Bu ülke de her şey olur.

yanıt15
yanıt1
Sm57:

Ev ve araba alırken e devlette Takasbank devreye giriyor noter devir işlemi bitince onaylıyor. Kredi çeken vatandaşın parası bu Takasbank da yada banka iki gün bekletsin bir sorun varsa müdahale eder bu kadar basit

25
0
yanıtYanıtla
Ali Sen:

Kredi çekme işlemi artık yüz yüze olmalı başka çaresi yok.

22
1
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

ATM' den para çekeceğiniz zaman kartı yuvaya yerleştirmeden önce 3-4 defa iptal tuşuna basın. Kopyalama gibi bir işlem varsa iptal edilmiş olur.

18
4
yanıtYanıtla
ahmet :

o yöntem 90larda yapılıyordu, şimdi o yöntemi kullanacak kadar ucuz dolandırıcı kalmadı..

yanıt7
yanıt1
Ali Kaya:

akbankdan yapıyorlar

21
0
yanıtYanıtla
Sebati Can:

Belki de bankanın kendisi yapıyor bu soygunu veya bankadaki kötü niyetli çalışanlar!

20
0
yanıtYanıtla
Zeynep SUNAL:

Bu konuyla ilgili özellikle Akbank dan dünya kadar şikayet var

17
0
yanıtYanıtla
ömer haznedar:

KVKK KAPSAMI DİYE SAÇMA BİR DURUM VAR ÜLKEMİZDE .. KİŞİLERİN ÖZEL OLAN İLETİŞİM VE TC NO GİBİ BİLGİLERİ NEREDEYSE ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA PARAYLA SATILIYOR. ÇOK YANLIŞ ÇOKK

15
0
yanıtYanıtla
Halit:

bu işin içinde o bankada çalışanların parmağı vardır

9
0
yanıtYanıtla
ibrahim bey:

Hukuk halleder 10 yıla kadar

9
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

adam yalan söylemiyorsa. suçlu banka böyle saçma şey olur mu? sitemin değişmesi lazım. ıslak imzalı ve form doldurulmalı. vs.

8
0
yanıtYanıtla
Seyit Ahmet SAHÍN:

Merhaba mal baylaşım dan dolayı mahkeme emekli maaşıma bloke kondu 2 günde kondu itiraz edildi 4 ay oldu mahkeme karar verdi.karar Antalya iş Bankası na yazı gönderdi 1 hafta oldu Halen emekli maaşımı alamıyorum iş Bankası nı arıyorum cevap vermiyor adalet bakanlığı na sesleniyorum 4 aydır maaşımı alamıyorum ben 2 yıl olmuş boşanma olmuş 2024 emekli ler yılı diyorlar?

3
1
yanıtYanıtla
Seko:

Hangi banka olduğunuda yazsanıza arkadaş

4
0
yanıtYanıtla
Deniz Tutar:

internet bankacılığı ve kartlı alışverişlere son verin, herkes nakit parasıyla alış veriş yapsın... hiç bir şey olmaz... bankalara para kazandıracağız diye düzenleme yapıla yapıla milleti bitirdiniz...

3
0
yanıtYanıtla
Zbandak:

Bir dönem motokuryelik yapmıştım birçok siteye girerken kimlik verip içeri girdim bir gün bir yerden arandim cep telefonu almışsınız 3 aydır borcunuzu ödememişsiniz dediler gittim bakmaya adam benim kimliğe kendi resmini çakıp telefon almış kanitladik ben olmadigimi 10 yıl geçti aradan hala arıyorlar borcunuz var diye durumu anlatıyorum süreci anlatıyorum tamam diyorlar 3 ay sonra tekrar arıyorlar

2
0
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

BANKALARDA ELEKTRONİK ORTAMDA KREDİ İŞLMELERİ YAPILMAMALIDIR. YÜZLERCE ÖRENEK VAR HALEN BANKALAR ELEKTRONİK ORTAMDA KİŞİ VEYA KİŞİLERE KREDİ VERİYOR ÇÜNKÜ TEFECİ MAFYALAR PARANIN KİME YADA NEREYE GİTTİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL BANKA HER ŞEKİLDE PARASINI ALDIĞI İÇİN ELEKTRONİK ORTAMDA TELEFON İLE MESAJ İLE PARA VERİYOR YASAL OLARAK ACİL BDK EL ATMASI GEREKRİR KREDİLER BANKARA ŞUBESİ REAL KİŞLERE VERİLMELİDİR.

2
0
yanıtYanıtla
Hüseyin Aslan:

Dolandırıldım diyenler de dolandıcı olabiliyor... Dikkat etmek lazım ??

0
0
yanıtYanıtla
Lütfü Gökşen:

üzerine birşey yoksa birşey yapamaz bankalar ödeme.

0
0
yanıtYanıtla
Aydın Can:

sebebi şu, kimlik bilgilerimizi çaldılar. 85 miyonun kimlik bilgilerine tek tıkla ulaşılabiliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title