Haberler

Deniz Aktaş Davası

Antalya’da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş’ı silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Lokman Barış Ç.’nin yargılandığı davanın duruşması, Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun gelmemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Antalya'da birlikte yaşadığı sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Lokman Barış Ç.'nin yargılandığı davanın duruşması, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun gelmemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Antalya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Lokman Barış Ç., Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin ve kadın kurumlarının temsilcileri katıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 5'inci duruşmaya daha önceki duruşmalara katılmayan ve hakkında zorla getirilme kararı bulunan, olaya ilk müdahale eden polis memuru Ali Osman Turgut da katıldı. Olay günü Konyaaltı Ekipler Amirliğinde çalıştığını söyleyen Ali Osman Turgut ifadesinde, ihbar geldikten 3 dakika sonra olay yerine gittiklerini fakat kapıyı açamadıklarını söyledi. Bina giriş kapısını 10 dakikalık çalışma sonrasında açtırdıklarını söyleyen Turgut, "Olayın gerçekleştiği daireye doğru çıktığımız esnada silah sesleri gelmeye başladı. Kapının açılmasını istedik kapı açılmadı. Bu esnada özel hareket polislerine ve itfaiye haber verdik. Yaklaşık 15-20 dakika sonra kapı açıldı ve içeri girdik. Lokman Barış Ç. ile silahını bırakması için konuştum. İlk konuşmamda silahını vermedi. Daha sonra tekrar bizi içeri çağırarak teslim oldu" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Lokman Barış Ç.'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik Adli Tıp Kurumu'ndan, bir önceki duruşmada istediği raporun beklenmesine ve sanık Lokman Barış Ç.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme çıkışı çeşitli kadın hakları kuruluşlarına üye kadınlar yaşanan kadın cinayetlerini protesto etti. Mahkemenin seyrine yönelik açıklama yapan Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin ise adaletin yerini bulması için avukatlarına güvendiğini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 3 Mart 2015 tarihinde Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi Boğaçay Caddesi'nde dört katlı bir binanın 3'üncü katında meydana geldi. Olayda, iki kez evlenip ayrılan internet kafe işletmecisi ve bilgisayarcı Lokman Barış Ç., birkaç aydır yanında çalışan Deniz Aktaş (20) ile birlikte yaşamaya başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle Lokman Barış Ç. ile Deniz Aktaş arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada cinnet getiren Lokman Barış Ç., sevgilisi Deniz Aktaş'ı silahla vurup öldürdü. Aktaş'ın cesedi, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırılırken, Lokman Barış Ç. de gözaltına alınmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Adli Tıp Kurumu Osman Turgut Konyaaltı Antalya 3. Sayfa Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title