Haberler

Bin 246 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Sakarya’nın sahil kesimlerinde görev yapan cankurtaranlar, göreve başladıkları günden itibaren bin 246 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Sakarya'nın sahil kesimlerinde görev yapan cankurtaranlar, göreve başladıkları günden itibaren bin 246 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde faaliyetlerini sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı cankurtaran ekipleri, göreve başladıkları günden itibaren boğulma tehlikesi geçiren bin 246 kişiyi kurtardı. 46 personel, 18 gönüllü cankurtaran, 26 cankurtaran kulesi, 7 jetski, kurtarma aracı ve 1 zodyak bot ile sahillerde görev yapan ekipler, 19 Eylül Salı gününe kadar hizmetlerini sürdürecek. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerine devam edeceklerini söyleyen İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de tatillerini kuzey sahillerinde geçirecek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaynarca Karaboğaz, Karasu ve Kocaali sahilerinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için yoğun ve dikkatli bir şekilde çalıştıklarını belirten Arancı, "Ekiplerimiz oluşabilecek tehlikeli durumlara karşı hazır durumda bekliyorlar. 'Güvenli Sahil Sakarya' imajını sürdürmek amacındayız. Bu doğrultuda 10 Haziran Cumartesi gününden 23 Ağustos Çarşamba gününe kadar Kaynarca'da 23, Karasu'da bin 68, Kocaali'de 155 olmak üzere 75 günde toplam bin 246 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardık. Bu vatandaşlarımızdan 309'unu hastaneye sevk ettik, 939'una ise ayakta tedavi uyguladık. Maalesef 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Bu can kayıplarımızdan bir tanesi cankurtaran sorumluluk alanı dışında yaşandı. Bu nedenle vatandaşlarımızın cankurtaran sorumluluk alanlarında denize girmelerini önemle rica ediyoruz" dedi.

Kurban Bayramı tatilinde kuzey sahillerinde tatilci sayısının artacağını vurgulayan Arancı, "Bizler bunun için gerekli önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde denize girebilmeleri için dubalarla güvenli bölgeler oluşturduk. Jet ski ve Zodyak bot ile deniz içerisinde sürekli devriye gezerek vatandaşlarımızı uyaracağız. Akıntı bölgelerine kurtarma topları yerleştirerek vatandaşlarımızın akıntılardan kolaylıkla çıkabilmelerini sağlayacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız yerleştirilen uyarı levhalarına ve cankurtaran arkadaşlarımızın uyarılarına dikkat etmeleridir. Vatandaşlarımız bunu göz önünde bulundurarak çok dikkatli davranmalılar. Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kurban Bayramı Kaynarca Kocaali Karasu 3.Sayfa Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title