Haberler

2016 LYS Sınava giriş yerleri ve LYS öncesi detaylar

Güncelleme:

2016 LYS Sınava giriş yerleri ve LYS öncesi detaylar. ÖSYM, 2016 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) sınav giriş yerlerini ne zaman açıklayacak?

2016 yılı Yükseköğretime Geçiş(YGS) sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş ve sonuçlar açıklanmıştı. YGS puanına göre LYS'ye girmeye hak kazanan öğrencilerden başvurular alınmış ve süreç tamamlanmıştı. LYS sınavları LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5 olmak üzere öğrencilerin alanlarına göre 5 oturumda gerçekleştirilecek. 18-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2016 LYS 8 günlük süreç içerisinde tamamlanacak ve 18 Temmuz'da sınav sonuçları açıklanacak.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ve yüz binlerce üniversite hayali olan öğrencilerin girecekleri sınavlara yaklaşık olarak 2 haftalık bir süre kaldı. Peki ÖSYM LYS sınav giriş yerlerini ne zaman açıklayacak? LYS sınav giriş yerleri 2016 sınavdan kaç gün önce açıklanacak? LYS 2016 sınav giriş yerleri ösym tarafından yayınlandı mı? Aday işlemleri sisteminde Lisans yerleştirme sınavı-LYS sınav giriş belgeleri var mı? Lisans yerleştirme sınavı-LYS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Yukarıdaki sorular toplam 5 oturumda yaklaşık 1,5 milyon sınava girecek öğrenci tarafından merak ediliyor. LYS sınav giriş yerlerinin ise 8 Haziran ile 10 Haziran arasında açıklanması bekleniyor. ÖSYM, bilindiği gibi son yıllarda yapacağı sınavdan yaklaşık 10 gün önce sınav giriş yerlerini açıklıyor. Geçtiğimi haftalarda yapılan ALES, YDS ve KPSS gibi sınavlarda da sınav giriş yerleri sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce açıklanmış ve adaylar sınavdan önce sınav giriş yerlerini görme fırsatı bulmuştu.

Bu bağlamda 2016 yılı LYS(Lisans Yerleştirme Sınavı) sınav giriş belgelerinin 8-10 Haziran 2016 tarihleri arasında %90-95 ihtimalle açıklanması bekleniyor. Daha erken veya başka bir tarihlte açıklandığı anda sınav giriş belgelerine ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday işlemleri şifresi ile ulaşılabilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title