Haberler

15. Islam Ruhunun Dirilişi Konferansı

Kuzey Amerika kıtasının en büyük İslami organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 15'incisi düzenlenen "İslam Ruhunun Dirilişi Konferansı", Kanada'nın Toronto kentinde başladı.

Kuzey Amerika kıtasının en büyük İslami organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 15'incisi düzenlenen "İslam Ruhunun Dirilişi Konferansı", Kanada'nın Toronto kentinde başladı.

Toronto'daki Metro Convention Center'da 24 Aralık'ta sona erecek konferansa, Kanada'nın yanı sıra ABD, Avustralya, Çin, Malezya, Singapur, İngiltere, Endonezya ve Afrika ülkelerinden 24 konuşmacı yer alıyor. Etkinlik için dünyanın 350 kentinden katılımcılar kentte bulunuyor.

Konferansın katılımcıları ilk olarak cuma namazında bir araya geldi. Merkezin 20 bin kişi kapasiteli sergi alanının alt katı, cuma namazı için tahsis edildi. Katılanların çokluğu nedeniyle namaz için ayrılmayan yerler de Müslümanlarla dolup taştı.

İmam Zaid Shakir'in okuduğu hutbe ise cemaate duygu dolu anlar yaşattı. "Yapacak çok işimiz var ama kaybedecek vaktimiz yok." ifadesini kullanan Shakir'in hutbenin ardından yaptırdığı duaya, 10 bini aşkın Müslüman "amin" dedi.

Türkiye'den ilk kez bir konuşmacı katılacak

İslam Ruhunun Dirilişi Konferansı'nın konuşmacı listesine, bu yıl ilk kez Türkiye'den de bir temsilci alındı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinden Prof. Dr. Recep Şentürk, yarın "Gelenek mi İade mi? Normatif İslam'ın Eski Haline Getirilmesi" başlıklı konuşma yapacak.

Aralarında ABD'den Hüseyin Nasr, Muhammed Ninowy, Munir el-Kasım, Hamza Yusuf ve İngiltere'den Zahir Mahmud gibi isimlerin de bulunduğu organizasyonda, akşam farklı gruplar tarafından eğlence gösterileri sunulacak.

Metro Convention Center salonlarında sabahtan gece saatlerine kadar aralıklarla devam edecek konferansları izlemek isteyenlere kolaylık sağlamak için tesisin bir katı çocuk kreşi olarak düzenlendi.

Konferans ziyaretçilerinin yemek ihtiyacı için de binlerce kişiye hizmet vermek üzere her kültürden ve mutfaktan yiyeceğin satıldığı gıda bölümü oluşturuldu. Ziyaretçilerin vakit namazlarını kılabilmeleri için hazırlanan mescit ise organizasyon süresince açık kalacak.

Sergi alanına kurulan pazarda, kitaptan giyeceğe, süs eşyasından İslami evlilik organizasyonlarına kadar her alanda stantlar yer alıyor.

"Olağanüstü ilgi görüyor"

Konferans Basın Sözcüsü Omair Naeem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferans fikrinin ilk kez 11 Eylül olaylarının ardından bir grup Müslüman gencin "Neler yapabiliriz?" sorusuna yanıt aramasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Aradan geçen 15 yılda organizasyonun olağanüstü ilgi görerek büyüdüğünü belirten Naeem, geçen yıl 25 binin üzerinde katılımcı olduğunu hatırlattı.

Dünyanın dört bir yanında insanlık dramları yaşandığını vurgulayan Naeem, "Bu yıl konferansın ana teması olarak uyanışa dair Allah'ın kullarına verdiği sözün hangi şartlarda gerçekleşeceğini işleyeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Amerika Toronto Kanada Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title