Haberler

12 Saatlik Rötar Yolcuları Çileden Çıkardı

Antalya-İstanbul seferini yapacak olan uçağın uçuşunda yaşanan yaklaşık 12 saatlik rötar yolcuları çileden çıkardı.

Antalya-İstanbul seferini yapacak olan uçağın uçuşunda yaşanan yaklaşık 12 saatlik rötar yolcuları çileden çıkardı. Polisle tartışan bazı yolcuların sinir krizi geçirdiği iddia edildi. Aksamaya ve sefer iptaline hava muhalefeti ile Sabiha Gökçen Havalimanındaki bakım onarım çalışmalarını sebep gösteren firma, aynı gece 3 bin 675 yolcunun mağdur olduğunu duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, saat 21: 40'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmek üzere havalanacak olan Antalya-İstanbul uçağının uçuş saati, Atatürk Havalimanı'na yıldırım düşmesi ve bütün uçuşların Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havilamına aktarılması sebebiyle 23: 15'e çekildi. Ancak daha sonra uçuş saati 00: 05'e, ardından da 05: 00'e alındı. Ertelemeler sonucu gerilen yolcular, havayolu yetkilileriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine havayolu şirketi yolcuları otellere yerleştirilebileceğini söyledi. Ancak otellere geçişin uzun sürecek olması ve sabah 05: 00 uçağı için tekrar havalimanına geleceklerini düşünen yolcular bu teklifi kabul etmedi. Ancak yine uçuşları saatinde gerçekleşmeyen yolcular havalimanında beklerken Pegasus Havayollarına ait başka bir uçağın 06.00'da İstanbul'a uçtuğunu öğrenince tartışma yeniden alevlendi. Aprona çıkarak kapının önünde eylem yapan yolcuları polis ve Pegasus Havayolları görevlileri ikna etmeye çalıştı. Daha sonra bir uçağa bindirilen yolcular, 1,5 saat bekledikten sonra uçağın arızalı olduğunun söylenmesi üzerine çileden çıktı. İddiaya göre bazı yolcular sinir krizi geçirdi ve başka havayollarına ait uçaklarla İstanbul'a gönderildi. Akşam 21: 40'ta havalanması planlanan uçağın yolcuları ise, kavgaya varan tartışmalar sonrasında 09: 50'de yine Pegasus Havayollarına ait bir uçakla İstanbul'a uçabildi. Yolcuların, havayolu şirketinin iade bilet teklifini kabul etmeyeceği ve tazminat davası açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

HAVAYOLU ŞİRKETİ: "HAVA MUHALEFETİ UÇUŞ İPTALLERİNE SEBEP OLDU"

Konuyla ilgili olarak Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise, iptallerin hava muhalefeti sebebiyle yaşandığı bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin, bu yağışlardan dolayı İstanbul hava sahasındaki trafiği yavaşlatması, uzun gecikmelere sebebiyet verdiği belirtilen açıklamada, havayolu şrketine ait 14 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.

Aynı zamanda, 4 Mayıs 2015'ten bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pist bakım ve onarım çalışmaları yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu çalışmalardan dolayı Sabiha Gökçen pistinin dün gece de bakım için kapandığı, bu kapalılık nedeniyle, 12 uçuşun inişinin gerçekleştirilemediği ve 5 uçuşun karşı meydanlarda bekletilmesi zorunluluğu doğduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Dünkü yağış nedeniyle, misafirlerimizin mağdur edilmemesi amacıyla sadece düne mahsus olmak kaydıyla, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi'ne (HEAŞ) kapalılık süresi ile ilgili esneklik yapılması veya bugüne özel olarak çalışmanın durdurulması talebinde bulunulmuş, ancak tüm ısrarlarımıza rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Bu sebeple şirketimiz uçuşlarında 3 bin 675 misafirimizin mağduriyeti söz konusu olmuştur. " - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sabiha Gökçen Pegasus Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title