Haberler

117 Milyon Dolarlık 'Basmane Çukuru' Elde Kaldı

Güncelleme:

TMSF tarafından 117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan, 'Basmane çukuru' arsası için bugün yapılması gereken ihale, hiçbir teklif gelmediği için yapılamadı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) tarafından 117 milyon Amerikan Doları muhammen bedelle satışa çıkarılan, kamuoyunda 'Basmane çukuru' olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü arsası için bugün yapılması gereken ihale, hiçbir teklif gelmediği için yapılamadı.

14 YILDIR YAPILAMADI

İzmir'de imar planları açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi 14 yıldır yapılamadı. 2013 yılında ise Dünya Ticaret Merkezi'nin yeni projesine olanak sağlayan imar planları Konak ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Planlama ve imar sorunlarını çözen projedeki tek engel TMSF, Güçbirliği, EGS hissedarları ve belediyenin anlaşması ve yeni yatırımcı kaldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE VE TMSF UZLAŞTI

Bu arada TMSF 2013 yılından başlayarak hisseleri satmak iradesini ortaya koydu. Bir yıl önce ortaklara görüşlerini sordu. Büyükşehir Belediyesi satışa karşı çıktı. TMSF ise satış işlemlerinin kamum yararı adına gerekli olduğunu, iktisadi bütünlük kararı aldıklarını belirterek satış kararında ısrarcı olduğunu bildirdi. Belediye satış kararına karşı dava açmak için harekete geçti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ve TMSF arasında yapılan görüşmeler uzlaşmayla noktalandı.

TMSF HİSSE GARANTİSİ VERDİ

TMSF hissedarlar Güçbirliği ve EGS'nin de onayıyla yüzde 12 olan hissesini yüzde 30'a yükselten Büyükşehir Belediyesi'ne satışta bu hisse oranının korunacağı garantisi verdi. İktisadi bütünlükte Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 30 hissesini onayladı.

SATIŞ İŞLEMİ BAŞLATILDI

TMSF, Büyükşehir Belediyesi'yle de hisse ve satış konusunda uzlaştıktan sonra yaptığı çalışmaları sonuçlandırarak Dünya Ticaret Merkezi'yle ilgili satış işlemini başlattı. TMSF, Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün borçları kapsam dışı olmak üzere 9 Eylül'de ihaleyle satılacağını duyurdu. Son teklif tarihini ise 8 Eylül saat 17.00 olarak duyurdu. Kulislerde Dünya Ticaret Merkezi'yle ilgili gruplar olduğu bunlar arasında Küçükbay Grubu, Akça Holding, Folkart'ın da aralarında bulunduğu bir konsorsiyum bulunduğu da ortaya çıktı.

TEKLİF GELMEDİ, ELDE KALDI

Basbane çukuru sorununun çözümü için önemli bir adım olacak satış gerçekleşmedi. TMSF yetkilileri bugün (9 Eylül) yapılacak ihale sürecinin, şartnameye göre teklif süresinin 8 Eylül saat 17.00'de dolduğunu ve hiçbir teklifin kendilerine iletilmediğini açıkladı. TMSF yetkilileri, "İhalel süreci sona erdi. Yeniden ihaleye çıkılacak" dedi.

Öte yandan, kulislerde ilk ihaleye tekliflerin fiyatı düşürmek için verilmemiş olabileceği öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Dünya Ticaret Merkezi Eylül Ege Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (10)

YILMAZ:

YEMEZLER, TÜRGEV E BEDELSİZ DEVREDECEKLER ŞİMDİLİK ALTYAPISINI YAPIYORLAR

32
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

sıkmayın canınızı alacak bir HAYIRSEVER iş adamı bulunur

20
4
yanıtYanıtla
MAMİ:

NEREYE KADAR BAKALIM, YİYİN DEVLETİN MALINI. . .

23
1
yanıtYanıtla
SMYRİNA:

BEN İZMİRLİ OLARAK ŞUNU SÖYLEYİN İZMİR YAVAŞ YAVAŞ SUYUN İÇİNE GİRİYO YENİ YAPILAN FOLKART BİNASI 2 METRE YERİN DİBİNE GİRDİ HERŞEY Bİ DEPREME BAKIYOR

18
2
yanıtYanıtla
suat trabzon:

DUY SESİMİ TAYYİP. . . işte buralara bina yapılmamalı. . altı otopark üstü park yapılmalı. . böyle boşluklar değerlendirilmeli.

18
1
yanıtYanıtla
aslan:

bir günde kendi çıkarınız için değil milletin çıkarı için bir şey yapın vatandaşın faydalanabileceği bir yer yapın

18
1
yanıtYanıtla
KARŞIYAKA:

İİLAHA BİNAMI OLMASI LAZIM BÖLE BOŞTA GÜZEL DEĞİLMİ SİZCE

13
2
yanıtYanıtla
kemal sancar:

alacak olanlar TÜEGEV''e bağış yapmamıştır, onun için alacak çıkmadı diyorlar pöh pöh pöh. Yap bağışı al çukuru

12
1
yanıtYanıtla
NÜHÜ:

Çukurda ne varmış

7
4
yanıtYanıtla
NÜHÜ:

Bir çukurum bile yok

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title