Haberler

ABD'de Kripto Yasası Onaylandı: Piyasalar için Yeni Bir Çağ Başlıyor

Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi, kripto para piyasalarını düzenlemeyi hedefleyen '21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası' (FIT21) tasarısını onayladı. Bu yasa, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) daha geniş yetkiler vererek dijital emtiaların daha güvenli ticaretinin yapılmasını sağlamayı amaçlıyor.

ABD Temsilciler Meclisi, kripto para piyasalarını düzenlemeyi amaçlayan yeni bir yasayı onayladı. Bu yasa, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na daha fazla yetki vererek dijital emtiaların daha güvenli bir şekilde ticaretinin yapılmasını sağlamayı hedefliyor.

Kripto Piyasalarında Yeni Dönem Başlıyor

ABD Temsilciler Meclisi, kripto para piyasalarını düzenlemeyi amaçlayan yeni bir yasa tasarısını çarşamba günü yapılan oylama sonucunda kabul etti. "21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası" ya da kısa adıyla FIT21 olarak bilinen tasarı, 279 evet oyuna karşılık 136 hayır oyu alarak Meclis'ten geçti. Bu gelişme, ABD Kongresi'nin kripto para sektörünü düzenlemek için attığı ilk önemli adım olarak değerlendiriliyor.

FIT21, kripto para spot piyasaları ve dijital emtiaların denetimi konusunda Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na (CFTC) geniş yetkiler tanıyor ve kurumun bütçesini artırıyor. Yasa ayrıca, dijital emtiaların ikincil piyasalarda alınıp satılmasına izin veren yeni düzenlemeler getiriyor. Bunun yanı sıra, stablecoinlerin düzenlenmesi ve kara para aklamayla mücadele konularında da önemli hükümler içeriyor. Yoğun takvim sebebiyle, tasarının bu yıl Senato'da ele alınması beklenmiyor. Bu durum, gelecek yılki Kongre oturumlarında konuyla ilgili daha fazla ilerleme kaydedilebileceği yönünde yorumlanıyor.

Öte yandan, FIT21'in içerdiği ve bazı Demokratların desteğini alan bir düzenleme, kripto para saklayan firmaların tabi olduğu muhasebe standartlarını ortadan kaldırıyor. Her ne kadar Beyaz Saray bu düzenlemeye karşı çıksa da Kongre ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Yasa tasarısı bazı çevrelerce eleştirilmeye devam ediliyor. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin önde gelen Demokratlarından Maxine Waters, FIT21'in CFTC'nin iş yükünü artıracağını ve bunun da kurumun denetim kapasitesini zayıflatabileceğini ifade etti. SEC Başkanı Gary Gensler ise, yasanın yeni düzenleme boşlukları yaratacağını ve kripto varlıkların menkul kıymet olarak sınıflandırılmasında kilit rol oynayan Howey Testi'ni geçersiz kılacağını savundu. Gensler'a göre bu tür düzenlemeler, sektördeki başarısızlık ve dolandırıcılık vakalarını önlemek yerine, kurallara uymayan şirketlerin işini kolaylaştıracak.

FIT21'in yasalaşma süreci, Senato'da Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerin üzerinde çalıştığı, ancak henüz geniş çapta destek görmeyen bir başka kripto düzenleme yasası olan "Sorumlu Finansal Yenilik Yasası" ile paralel olarak ilerliyor.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kripto Para Kripto Borsaları Kripto Cüzdanları Kripto Yatırım Kripto Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title