Haberler

Dodo coin nedir? Güncel DODO coin yorum ve grafiği

Güncelleme:

Son dönemlerde kripto paralarda çeşitlilik hız kazandı. Bunlardan birisi olan DODO geliştiricileri projelerini, ilk olarak Nisan 2020'de tasarlanan PMM algoritması sayesinde, çok düşük işlem ücretleri sunan, en rekabetçi likidite sağlayıcılarından biri şeklinde konumlandırıyor.

DODO bugünkü fiyatı ₺11,36 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺929.942.657 TRY. DODO son 24 saatte düşüş gösterdi. Anlık CoinMarketCap sıralaması #184, piyasa değeri ₺1.256.356.522 TRY. Dolaşımdaki arz 110.551.965 DODO coin ve maksimum seviyede. 1.000.000.000 DODO coin.

DODO NEDİR?

Çin menşeli merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü ve zincir üstü likidite sağlayıcısı olan DODO; benzersiz proaktif piyasa yapıcı (PMM) algoritmasıyla otomatik piyasa yapıcılardan (AMM) daha iyi likidite ve fiyat istikrarı sunmayı amaçlıyor.

Gerçek yatırımcı işlemlerini taklit eden PMM fiyatlandırma mekanizması, değer varlıkları için doğru piyasa fiyatları toplamak amacıyla oracle oracle hizmetlerinden istifade ediyor. Akabinde, likidite sağlayıcılarının (LP) portföylerini istikrarlı bir yola sokmak için ilgili fiyatlara yakın seviyelerde ihtiyaç duyulan likiditeyi sağlayarak geçici fiyat düşüşlerini azaltır ve arbitraj ticareti yoluyla zararları ortadan kaldırır.

DODO ayrıca, sağlayıcıların kendi tokenlerini yatırmalarının yeterli olduğu ilk DODO arzı (IDO) protokolü aracılığıyla, ücretsiz ICO listeleme yöntemi sunarak yeni kripto projelerine de hizmet veriyor.

DODO protokolünün akıllı sözleşmesi, ERC20 tokeni olarak Ethereum ağı üzerinde çalışıyor.

DODO KURUCUSU KİM?

Dodo, Ağustos 2020'de resmen kullanıma açıldı. Diane Dai, Radar Bear ve ismi belirtilmeyen bir geliştirme ekibi tarafından kuruldu. İlk aşamada, Framework Ventures liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 600.000 dolar fon elde etti.

Ekip ayrıca, Eylül 2020'de Pantera Capital, Binance Labs ve Three Arrows Capital gibi isimlerin liderliğinde geçen özel satış turunda 5 milyon dolarlık ek fon kazandığını duyurdu.

Özel satış turu ayrıca Coinbase Ventures, Galaxy Digital, CMS Holdings ve Alameda Research gibi diğer önde gelen risk sermayesi şirketlerinden, kripto para borsalarından ve ticaret firmalarından da yatırım almayı başardı.

DODO NEDEN FARKLI?

DODO geliştiricileri projelerini, ilk olarak Nisan 2020'de tasarlanan PMM algoritması sayesinde, çok düşük işlem ücretleri sunan, en rekabetçi likidite sağlayıcılarından biri şeklinde konumlandırıyor.

Ekip, daha istikrarlı fiyat eğrisi sunan PMM algoritmasının, AMM rakibi olan Uniswap'e göre daha cazip fiyatlandırma sağladığını iddia ediyor..

PMM, yeterli likidite oluşturmak için piyasa fiyatlarına yakın seviyeden fon topladığından, piyasa fiyatından ne kadar uzaklaşırsa o kadar hızlı düşüş görülüyor. DODO, likidite sağlayıcıların portföylerini sabit tutmaya yardımcı olacak arbitraj oranları yakalamak için piyasa fiyatlarını otomatik olarak ayarlıyor.

Bu sayede; daha uygun fiyatlar, daha yüksek fon kullanımı, minimal ölçekte fiyat düşüşü, tek riske maruz kalma ve kalıcı kayıplardan korunma mümkün oluyor.

Yatırımcılar için DODO, nakde dönüştürme ve alım satım gibi zincir üstü işlemler esnasında akıllı sözleşmeler tarafından idare edilen, merkezi borsalardaki (CEX) likidite yeterliliği kıyaslaması da yapabiliyor. Arbitraj yapan kullanıcılar ayrıca, DODO ile diğer borsalar arasındaki fiyat farklılıklarından yararlanabiliyor.

Likidite sağlayıcılarına minimum depozito yatırma zorunluluğu getirilmediği gibi, sağladıkları varlık türü üzerinden sınırlandırma da yapılmıyor. Likidite sağlayıcıları kendi işlem çiftlerini oluşturabilir, fiyat riskini ortadan kaldırmak için kendi tokenlerini yatırabilir ve ayrıca DODO işlem ücretlerinin bir kısmını ödül olarak biriktirebilirler.

DODO ayrıca, İlk DODO Arzı (IDO) üzerinden ücretsiz listeleme sunarak yeni kripto para projelerine uygun zemin hazırlıyor. AMM protokollerinden farklı olarak DODO platformunda teklif tokenlerine ihtiyaç duyulmaz. IDO projelerinin kendi tokenlerini likidite havuzuna yatırmaları yeterli olur. Ardından PMM kendi arz derinliğini oluşturur. Bir IDO başlatmak için, projenin yalnızca oracle fiyatını sabit tutması yeterlidir. Daha fazla teklif tokeni yatırarak likidite genişletilebilir.

PİYASADA KAÇ DODO COİN VAR?

DODO tokeninin toplam arzı 1 milyar (1.000.000.000). Şu anda dolaşımda 12 milyon coin bulunuyor.

DODO'nun toplam arzı şu şekilde dağıtılacak:

Çekirdek ekip, gelecekte işe alınacaklar ve danışmanlara %15,

Yatırımcılara %16

İlk likidite arzına (IDO) %1

Operasyon, pazarlama ve ortaklıklara %8

Topluluk teşviklerine %60

DODO AĞI GÜVENLİ Mİ?

DODO, merkeziyetsiz bir protokol olduğundan tek hata noktasına dayanan merkezi ağ saldırılarına karşı dirençli duruyor. DODO'nun akıllı sözleşmeleri, blockchain güvenlik şirketi PeckShield tarafından 10 Temmuz 2020'de denetlendi. DODO ile ilgili denetim raporuna buradan erişmek mümkün.

Lütfen DeFi protokollerinin yenilikçi ve yüksek riskli projeler olduğunu, bu nedenle bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebilecek ve para kaybına neden olabilecek kodlama hatalarına ve güvenlik sorunlarına karşı savunmasız olduğunu unutmayın.

DODO NEREDEN ALINIR?

DODO artık; MXC.com, L Bank ve BiKi gibi merkezi borsalarda ve ayrıca önde gelen merkeziyetsiz borsalar (DEX) olan Uniswap V2, Mooniswap ve Dodo üzerinde işlem görüyor. Listeleme hizmeti sunan diğer isimlere kripto para borsaları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kripto Para Coin Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title