ABD, Almanya ve Fransa'dan vatandaşlarına peş peşe Türkiye uyarısı: Olası terör saldırılarına karşı dikkatli olun!

Dünya Haberleri

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından ABD, Almanya ve Fransa, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına uyarılarda bulundu. Üç ülke, Kur'an yakma olayları nedeniyle Türkiye'de terör saldırıları riskinin arttığını, bu nedenle vatandaşlarından kalabalık yerlerde ve ibadet alanlarında dikkatli olmalarını istedi.

Aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi Lideri Rasmus Paludan'ın provokatif eylemlerinin yankıları sürüyor. Paludan'ın İsveç'te Türk Büyükelçiliği ve Danimarka'da cami karşısında Kur'an-ı Kerim yakmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

NE OLMUŞTU?

İsveç'in başkenti Stockholm'de 21 Ocak'ta Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmış, kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylem sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti. Paludan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, Danimarka'da bir caminin yanı sıra Türk ve Rus büyükelçiliklerinin önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuş ve Danimarka makamları kendisine izin vermişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Rasmus Paludan, Danimarka, Almanya, Türkiye, Fransa, İsveç, Dünya, Güncel, Haberler