Haberler

Zonguldak'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu 2011 1

Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu 2011 1. Dönem Toplantısı, Vali Erdal Ata başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdare Binası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ata, geçen yıl il genelinde 498 proje üzerinde çalışma yapıldığını, projelerin toplam tutarının 1 milyar 27 milyon 720 bin TL olduğunu söyledi. Projeler için geçen yıl 355 milyon 822 bin 300 TL ödenek ayrıldığını, dönem sonu itibarıyla 340 milyon 199 bin 700 TL tutarında harcama yapılarak yüzde 96 nakdi ve yüzde 81'de fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Ata, şöyle devam etti:

'Genel olarak tamamlanan proje sayısı 362, devam eden çalışma 100, başlanamayan proje sayısı ise 36'dır. Bu projelerin başlanamaması, ödenek yetersizliği ve ihale aşamasında olmasından kaynaklanmaktadır. 2011 yılı programı 13 Ocak tarihli Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanmıştır. Buna göre ilimizde 30 projeye 201 milyon 944 bin TL ödenek ayrılmıştır. Ancak yatırım programımız bundan ibaret değildir. Global olarak verilen projeler de bu programda mevcut olup ayrıştırılamadığından yazılmamıştır. Bu da dikkate alındığında ilimizde daha fazla projeye daha çok ödenek ayrıldığı anlaşılacaktır.' Ata, kaymakamların, bölge ve daire müdürleri ile belediye başkanlarının hedeflerinin yıl sonuna kadar nakdi ve fiziki gerçekleşmesi oranlarının artması için özel çaba sarf etmeleri, ayrılan ödeneklerin önümüzdeki yıla sarkmaması için imkanların üzerinde çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge ve daire müdürlerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri yatırım programlarıyla ilgili bilgiler verdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) adına Aramalar Şube Müdürü Akın Önek'in sunum yapmasının ardından Ata, 'TTK Genel Müdürü, genel müdür yardımcıları ve daire müdürlerinden birisi niye toplantıya gelmedi TTK'nın işi çok mu, yoğun mu çalışıyorlar' diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Önek de toplantı için kendisinin görevlendirildiğini belirtti.

(FER-NER-KÖS) - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Komedyen Hasan Can Kaya'nın partide tanıştığı genç kızı evinde alıkoyduğu gerekçesiyle gözaltına alındı

Komedyen Hasan Can Kaya'nın partide tanıştığı genç kızı evinde alıkoyduğu gerekçesiyle gözaltına alındı

Tahliye olan Sıla Doğu, 'Dilan' diye bağırarak ağladı

Tahliye olan Sıla Doğu, "Dilan" diye bağırarak ağladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title