Haberler

Zonguldak'ta 175 Maden İşçisi Eylemde

Zonguldak'ta, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında taşeron firmada çalışan 175 maden işçisi, işe gitmeyerek 8 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında taşeron firmada çalışan 175 maden işçisi, ücretlerinin zamanında ve düzenli ödenmediği ve haklarının gasp edildiği gerekçesiyle işe gitmeyerek 8 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde üretim öncesi galeri açma ve taban sürme gibi hazırlık işleri yapan Star İnşaat ve Ticaret AŞ'de 750 TL ile bin arasında maaş ile çalışan 175 işçi, iddiaya göre; 2. 5 yıldır zam alamadıkları gibi uzun süredir maaşlarını da tam ve zamanında ödenmediği gerekçesiyle geçen perşembe günü işe gitmeyerek eyleme başladı.

Firmaya ait şantiyenin önünde bugün toplanan yaklaşık 50 işçi eylemlerinin 8'inci gününde sessiz bekleyişlerini sürdürüyor. İşçiler, işverenden, net maaşlarının bankaya yatırılmasının yanı sıra yemek ve servis ücreti ile senede hakları olan 2 çizme talep etti. Haklarını bildirdiklerini belirten işçiler, işverenden olumlu cevap gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

2. 5 yıldır şirkette operatör olarak çalışan 4 çocuk babası 58 yaşındaki Muhittin Kocabıyık, işe başladığından itibaren ayda bin lira maaş aldığını belirterek, "Bu 2. 5 senedir maaşlarımız asgari ücretten bankaya yatırılıyor, diğer kalanı ise elden veriliyor. Bu kadar yıldır biz özveri içinde çalışıyoruz ama paramızı özverili bir şekilde alamıyoruz. 8 gündür işe gitmiyoruz. Şuanda isteklerimizi yetkililere sunduk, haber bekliyoruz. Bizim isteğimiz senede iki giyim çizme, araba parası, yemek parası. Yedek işçiye 900 TL, ustaya ise bin 200 lira maaş istiyoruz. Yeraltında asgari ücretle çalışılır mı? Maaşımızın net bir şekilde bankaya yatmasını istiyoruz" dedi.

2 çocuk sahibi 31 yaşındaki Adem Asar ise 7 aydır şirkette çalıştığını ve maaşını düzenli ve tam alamadığını belirterek, "Biz de çoluk-çocuk geçindiriyoruz. Çocuklar birşey istiyoruz, alamıyoruz. Bankaya kredi borcumuz var. Maşlarımızın düzenli ve tam ödenmesini istiyouz" diye konuştu. Şantiye de firma yetkililerinden kimse bulunmazken, işçiler eylemlerine devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title