Haberler

Zonguldak Alzheimer Hastası 35 Saat Sonra Sağ Bulundu

Alzheimer hastası 35 saat sonra sağ bulunduZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, önceki gün akşam saatlerinde evden çıktıktan sonra kaybolan alzheimer hastası 69 yaşındaki Mürsel Sarı, 35 saat sonra fındık tarlasında sağ bulundu.

Alzheimer hastası 35 saat sonra sağ bulundu

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, önceki gün akşam saatlerinde evden çıktıktan sonra kaybolan alzheimer hastası 69 yaşındaki Mürsel Sarı, 35 saat sonra fındık tarlasında sağ bulundu. Ot yiyeyerek açlığını gideren Mürsel Sarı, hastaneye kaldırıldı.

Mürsel Sarı, Perşembe akşamı saat 23.50 sıralarında Bağlık Mahallesi, Doğa Kent Sitesi'ndeki oğlunun evinden haber vermeden çıktıktan sonra kayboldu. Ailenin kayıp başvurusu yapması üzerine AFAD ekipleri arama çalışması başlattı. Dün yapılan aramalarda Mürsel Sarı'ya ulaşılamadı. AFAD ekipleri bu sabah yeniden arama başlattı. Doğakent Sitesi'ne yaklaşık 300 metre uzaklıktaki fındıklık alanda yapılan aramalarda Mürsel Sarı, saat 11.00 sıralarında otların arasında otururken sağ olarak bulundu. Haber verilmesiyle gelen 112 Acil ekibi, yaklaşık 35 saat sonra bulunan Mürsel Sarı'yı ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastane önünde ambulansı bekleyen yakınları, Mürsel Sarı'nın acil servise götürüldüğü sırada gözyaşlarını tutamadı. Mürsel Sarı'nın yapılan kontrollerinden sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Feti Sarı, babasının bulunması çalışmalarına katılan AFAD, polis ve itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Feti Sarı, şöyle konuştu:

"AFAD ekibi dünden bu yana arıyordu. Sabah geldiler. Bizim evin 300 metre ilerisindeki fındıklık alan vardı. Fındıklığın dibine oturmuş. Artık düştü mü, kendi isteği ile mi oturdu bilmiyoruz. Oturur vaziyette buldular. Sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı yok. 2 gündür aç susuz olduğu için biraz bitkinliği var. Orada 'çoban ekmeği' diye hitap ettiğimiz bir ot var. Onu da babam eski insan olduğu için biliyor. Onu yemiş. İçecek bir şey yok. O otu yiyerek açlığını gidermeye çalışmış."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title