Haberler

Zigana Dağı'nda Kayak Sezonu Sona Erdi

Zigana Dağı'nda kayak sezonu sona erdi Aralık ayında başlayan kayak sezonu Mart ayı sonlarında tamamlandı Sezon boyunca 40 bin kişi Zigana'da kayak yaptı Arap turistlerin sayısı her geçen gün artıyorGÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak...

Zigana Dağı'nda kayak sezonu sona erdi

Aralık ayında başlayan kayak sezonu Mart ayı sonlarında tamamlandı

Sezon boyunca 40 bin kişi Zigana'da kayak yaptı

Arap turistlerin sayısı her geçen gün artıyor

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak Merkezi'nde Aralık ayında başlayan kayak sezonu bu hafta sonu sona erdi. Sezon boyunca tesislerden 40 bin kişi faydalandı.

Tarihi İpek yolu güzergahında yer alan 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı'nda bulunan Gümüş Kayak Yayla Kent Tesisleri'nde 21 yıl boyunca Türkiye şampiyonu olan, 4 olimpiyatta Türkiye'yi temsil eden Gümüşhaneli efsane kayakçı Muzaffer Demirhan'ın adının verildiği pistlerden 2016-2017 kayak sezonunda 40 bin kişi faydalandı.

Doğu Karadeniz bölgesinin ilk kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak Tesisi'nde misafirlere kayak, snowboard, kar motoru ve kızak imkanı sunulurken, Zigana'nın kuzu etinden yapılan pirzola, köfte, kuymak ve saç kavurma ikram ediliyor.

Bölgenin en renkli gün batımı manzarasını izlemek isteyen binlerce kişinin de akın ettiği Zigana'da geçtiğimiz yıllara göre çok daha verimli bir kayak sezonu geçirdiklerini belirten Zigana Gümüş Kayak Yayla Kent tesisi işletmecilerinden Murat Eroğlu, kış sezonunu tamamladıklarını, Aralık'ta başlayan sezonla birlikte bugüne kadar 40 bin kişiyi Zigana'da ağırladıklarını söyledi.

"Bölgede kayak kültürü giderek artıyor"

Yerli ziyaretçilerin yanısıra Arap Yarımadası, İngilitere ve ABD'den de gelen misafirleri olduklarını ifade eden Eroğlu, "Bölgede kayak kültürü giderek artıyor. Bununla birlikte talep de artıyor. Gelen yerli ve yabancı turistlere kayak, snowboard, kar motoru, kızak hizmeti sunduk. Özellikle Arap turistler kar motorlarına yoğun talepte bulunuyorlar. Misafirlerimiz işletmemizde et, köfte, kuymak, saç kavurma yiyip, doya doya günlerini geçirebiliyorlar. Sabahtan akşama kadar sıkılmadan rahatlıkla vakit geçirebilecekleri aktiviteleri kış sezonunda sunduk" dedi.

"Dolu dolu bir sezon geçirdik"

Zigana Gümüş Kayak Yayla Kent Mekanik Tesisler Sorumlusu Bayram Yakut ise Aralık ayı başında başlayan 2016-2017 kayak sezonunu Mart ayının son günlerinde bitirdiklerini, 4 ay boyunca dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyledi. Sezon boyunca herhangi bir aksilik yaşamadıklarını, kazasız belasız güzel bir sezon geçirdiklerini kaydeden Yakut, "Buraya rağbet her gün biraz daha artıyor. Bu sezonda özellikle Arap turistlerin ilgisi yoğun oldu. Seneye daha yoğun, daha güzel şeylerin olacağını düşünüyorum. Kazasız, belasız bir sezon geçirdik. Her şey mükemmeldi" diye konuştu.

"Sezon kar yokluğu nedeniyle hiç kesintiye uğramadı"

Kayak sezonunda önceki yıllara göre karın sürekliliğinin güzel olduğunu, sezonun kar yokluğundan hiç kesintiye uğramadığını dile getiren Yakut, "Kar yokluğundan sezon hiç kesintiye uğramadı. 4 ay boyunca insanlar dolu dolu eğlendi, kayağını yaptı. Bu sezon tahmini 40 bin kişiye kayak yaptırdık" ifadelerini kullandı.

Arap turistler çocuklarıyla kar motoru keyfi yaptı

Sezonun son günlerinde tesislere gelen çocuklar kızakla kaymanın keyfini çıkarıp, karla yapılan evlerin etrafında oyunlar oynarken, Arap turistler ise minik çocuklarıyla birlikte kar motoruyla Zigana Dağı'nda tur attı. Özellikle çocukların kar motoru üzerinde sevinç çığlıkları attığı gözlenirken, bölgede yaz turizm sezonuna hazırlıklar şimdiden başladı.

(RE-ÖS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gümüşhane Türkiye Torul Genel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title