Haberler

Zeytinburnu'nda Acılar Taziye Evinde Paylaşılıyor

Zeytinburnu Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşları zor gününde yalnız bırakmamak adına Merkezefendi Parkı içerisinde geniş aileleri ağırlayabilecek, yemekhanesi, salonu ve avlusuyla son derece modern bir mimariye sahip olan tam donanımlı taziye evini faaliyete geçirdi.

Zeytinburnu Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşları zor gününde yalnız bırakmamak adına Merkezefendi Parkı içerisinde geniş aileleri ağırlayabilecek, yemekhanesi, salonu ve avlusuyla son derece modern bir mimariye sahip olan tam donanımlı taziye evini faaliyete geçirdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyete geçirilen taziye evi, çeşitli sebepler nedeniyle yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşların yaralarını sarıyor. Modern şehirlerde gerçekleştirilmesi güç olan taziye evleri, günümüz hayatında uygulaması giderek zorlaşan kültürel değerlerimizden biri haline gelmiş durumda.

Konuyla ilgili gerekli ihtiyacın doğduğunu tespit eden Zeytinburnu Belediyesi, ilçede yer alan Merkezefendi Parkı içerisinde geniş aileleri ağırlayabilecek, yemekhanesi, salonu ve avlusuyla son derece modern bir mimariye sahip olan tam donanımlı taziye evini faaliyete geçirdi. Buna göre merhum veya merhume yakınları, belediyeden yardım talep ettikten sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bizzat konuya müdahil olduğu taziye evinde ağırlanıyor. Cenaze sonrasında vefat edenlerin yakınlarına araç tahsis eden belediye, tüm bunların yanı sıra taziye dileğinde bulunmak için gelen vatandaşlara etli pilav, helva ve ayran ikram ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Aydın, "Dinimiz, hayatın en büyük hakikati olan ölümle karşılaşmış ailelere karşı yükümlülüklerimiz olduğunu belirtmiştir. Samimiyet ve paylaşım üzerine kurulan taziye evimiz, örnek bir uygulamadır. İnsanlara, zor günlerinde bir nebze olsun yardım etmek istiyoruz. Taziye evleri ile vatandaşlarımız, bir araya gelecek, acılarını paylaşacak, temiz ve hijyenik bir ortamda taziye ziyaretlerini kabul edeceklerdir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title