Haberler

Zeynep Bodur Okyay Biyografisi

Zeynep Bodur Okyay
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1964

Zeynep Bodur Okyay Kimdir ?

1964 yılında İstanbul'da doğdu.

1984 - 85 döneminde İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun oldu. 1990 - 92 yılları arasında Harvard Üniversite’sinde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katıldı.

Türkiye’ye döndükten sonra, 1992 yılından başlayarak Kale Grubu'nun çeşitli bölümlerinde görevler aldı. 1992 - 1993 yılları arasında Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan Çanakkale Seramik Fabrikaları üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevlerde bulundu.

Üretim – planlama, üretim – yönetimi birimlerinde çalıştı. 1995 yılında Kale Grubu’nun İstanbul’da bulunan merkezinde Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığına getirilerek devam etti. Temmuz 2007’den beri Kale Grubu Şirketleri Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Yoğun iş temposunun yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ve oda’nın yönetim kurullarında faal olarak çalışmaktadır.
Zeynep Bodur, kurucuları arasında bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği’ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi’nde Türk Kürsüsü kurulmasına destek vermiştir.

Kale Grubu bünyesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan pek çok faaliyet gerçekleştiren Okyay, Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın Başkanlığı’nı da sürdürmektedir. Okyay, bugüne kadar dokuz kitap yayınlayan Kale Grubu Kültür ve Sanat Yayınları’nın sahibidir.

Zeynep Bodur Okyay, Türk - İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından ‘’Caveliere di Lavora‘’ nişanı ile taltif edildi.

Okyay, 2010 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ilişkilere bulunduğu katkılardan dolayı ‘Turkey in Europe’ kapsamında verilen Franco Nobili Ödülü’ne layık görüldü.

Zeynep Bodur Okyay’a aynı yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, ülkesine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi.

İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Şirketleri Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olan Osman Okyay ile evlidir ve bir erkek çocuk annesidir.

title