Haberler

"Zengin Olmak İçin Seçilmişleri Kabul Edin"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zengin Olmak İçin Önce Seçilmiş Kişilerin Kabul Edilmesi Gerektiğini Belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, zengin olmak için önce seçilmiş kişilerin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Bunun için önce seçilmişleri kabul etmek lazım. Kendiniz oy vermediyseniz dahi çoğunluğun oyuyla gelmişlerdir ve onları kabullenin" dedi.

Karabük Valiliği ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın başarılı iş adamlarına plaket vermek için düzenlediği "Ekonomiye Değer Katanlar" programına katılmak üzere gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, kentin girişinde çiçeklerle karşılandı. Hisarcıklıoğlu, ilk olarak TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan ile birlikte Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler daha sonra plaket töreninin yapılacağı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'ne geçti. Törene, Vali İzzettin Küçük, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Karabük'ün kendisini heyecanlandıran bir girişimci üssü olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Zengin olmak için en önemli olan şey birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Şehir meselelerinde herkes bir araya gelebiliyorsa, ancak o şehirler markalaşabiliyor. Üst yönetimin uyumlu olması gerekiyor. Üst yönetimdeki huzursuzluklar doğrudan şehre yansıyor. 'Zengin olmak istiyor musunuz?' demiştim. İşte bunun için önce seçilmişleri kabul etmek lazım. Kendiniz oy vermediyseniz dahi çoğunluğun oyuyla gelmişlerdir ve onları kabullenin. Şehrin yöneticilerini sürekli teşvik edin. Siz teşvik edin isteyin ki onlar da bu istekleri yerine getirmek için koştursun. Koşturacaklardır da ve bu işleri yaptıkları zamanda bol bol alkışlamayı bilmelisiniz" dedi.

Küresel kriz öncesindeki milli gelir seviyesini yakalayabilen 16 ülke içinde Türkiye'nin 12'inci sırada yer almasının büyük bir memnuniyet yarattığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu;

"2010 yılının ilk dokuz ayında Türkiye yüzde 8.9 büyüdü. Genel durum göz önüne alındığında Çin'den sonra ikinci sıradayız. Bu da özel sektörün başarısıdır. Çünkü bu büyümede özel sektörün payı yüzde 59'dur. Tablo bu şekilde olumlu giderken özel sektördeki istihdam da arttı. Bu yıl toplam olarak 1 milyon 100 bin kişilik istihdam sağlandı ve bunun büyük bir kısmı da özel sektördedir. Diğer yandan bu büyümeye paralel olarak özel sektördeki en çok eleştirilen kayıt dışı istihdam azalmış oldu. Kriz sonrasında sorunlu olduğumuz bir konu ise ihracatta toparlanma oldu. Kriz sonrası tabloda 26'ncı sıradayız. İç piyasa ise daha kısa sürede toparlandı. Ara malı ithalatımız arttı. Sanayi üretim artışımız yüzde 14 iken ara malı ithalatımız yüzde 35. Bu da ara malı ithalatında dışa daha bağımlı hale geldiğimizi gösterir. Bu tabloyu değiştirmemiz gerekiyor."

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından gelir vergisi, en çok istihdam sağlayanlar, ihracat ve kurumlar vergisi kategorilerinde başarı gösteren işadamlarına plaketleri verildi. Törenin sonunda Vali Küçük ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, Hisarcıkoğlu'na Karabükspor'un forması ile futbol topu hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title