Haberler

Zehra'nınki Sadece Özlem

Van'ın Gülsünler Köyünde Yaşayan ve Bedensel Engeli Nedeniyle 5

Van'ın Gülsünler köyünde yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle 5. sınıftan sonra eğitimine devam edemeyen 12 yaşındaki Zehra Öztürkçü'nün okul özlemi, yürek burkuyor.

Doğuştan bedensel engeli olan küçük Zehra, büyük bir sevinçle başladığı Gülsünler İlköğretim Okulu'nun 5. sınıfından geçen yıl mezun oldu.

İhtiyaçlarını ancak ailesinin yardımıyla karşılayabilen Zehra, ikinci kademe eğitim köy dışındaki okullarda verildiği için, bu yıl sınıf arkadaşlarından ayrılmaz zorunda kaldı. Çünkü köy dışındaki herhangi bir okula gitmek için hem aileden birinin yardımına ihtiyaç vardı, hem de babasının buna ekonomik gücü yetmiyordu.

Arkadaşları okula giderken evde kalmak zorunda olan Zehra, okul özlemini ise sık sık önüne gittiği Gülsünler İlköğretim Okulu öğrencileri izleyerek gideriyordu.

Bir süre önce köyü ziyaret eden Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı'nın eşi Hatice Falakalı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul önünde bekleyen ve öğrencileri uzaktan izleyen Zehra'yı fark etti. Küçük Zehra ile sohbet eden Falakalı ve polis memurları, kız çocuğunun bedensel engeli yüzünden eğitimini sürdüremediğini ancak okulunu çok özlediğini fark etti.

Bunun üzerine ilgili kurumlarla yapılan görüşmenin ardından, Zehra'nın mezun olduğu okula devam etmesi sağlandı. Şimdi Zehra, her gün ailesinin yardımıyla okula gidip geliyor. Zehra çok sevdiği okul özlemini giderdi belki ama sınıf geçemeyecek, karne alamayacak.

- BABA ÖZTÜRKÇÜ: 'KIZIM OKULU ÇOK SEVİYOR'-

Zehra Öztürkçü'nün babası Bedrettin Öztürkçü,A.A muhabirine yaptığı açıklamada, kızının köyde birinci kademe eğitim veren okulu bitirdiğini belirterek, 'Kızım ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor. Ailesinden birinin yanında bulunması gerekiyor. Okul köyde olduğu için gidip ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyoruz. Ancak kızımın ikinci kademe eğitime devam etmesi köy dışındaki merkez okullardan birine gitmesi gerekiyor. Bu nedenle okula devam edemedi' diye konuştu.

Kızının okula devam etmesi için tedavi edilmesi gerektiğini ancak maddi durumunun bunun için yeterli olmadığını vurgulayan Bedrettin Öztürkçü, 'Okulu çok özleyen kızım, köyümüze gelen polislerin yardımıyla yeniden köydeki okula gidiyor. Okulu çok seviyor' dedi.

Zehra Öztürkçü de beşinci sınıftan sonra eğitimine ara verdiğini anlatarak, 'İhtiyaçlarımı kendim karşılayamadığım için okula devam edemedim. Ama okul ortamından uzak kalmamak için buraya devam ediyorum'diye konuştu. (STK-RİN-OSM) - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title