Haberler

Yozgat'tan Kısa Kısa

Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda yapılan çeşitli el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda yapılan çeşitli el emeği göz nuru ürünler sergilendi. "Kumaş Boyama, Tel Kırma, Boncuk İşleme, El İşleme" kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından üretilen ürünler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda sergilenmeye başlandı. Hafta sonuna kadar açık kalacak serginin açılışında Kaymakam Bayram Gale, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Zafer Çekici, İlçe Emniyet Müdür Emin Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Fatih Satıcı, Vergi Dairesi Müdür Vekili Zafer Önder, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Genç ve kalabalık vatandaş topluluğu hazır bulundu. Öte yandan, Kaymakam Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Genç ile birlikte bakım onarımı yapılan okullarda incelemelerde bulundu. Kaymakam Gale, okulların eksikliklerinin önemli ölçüde giderildiğini bildirdi.

-VALİ ŞENTÜRK, TEMEL ATTI, AÇILIŞ YAPTI

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kadışehri ilçesinde temel atma, Akdağmadeni ilçesinde açılış törenine katıldıktan sonra ORAN toplantısına katılmak üzere Sivas'a gitti. Vali Şentürk, Kadışehri ilçe merkezinde yapımı planlanan merkez cami inşaatı temel atma törenine katıldı. Törende Kayamkam İsmail Şanlı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mehmet çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, işadamı Bilal Şahin ile vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Davut Karadavut törende yaptığı konuşmada, mevcut caminin yıkılarak, yerine yeni cami yapılmak üzere proje hazırlandığını bildirdi. Karadavut, mülkiyeti belediyeye ait bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 3 bin cemaat kapasiteli cami ile birlikte 47 iş yeri ve sosyal amaçlı tesisler inşa edileceğini söyledi.

Daha sonra cami inşaatına ilk harç konuldu. Vali Şentürk daha sonra Akdağmadeni ilçesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şubesi açılına katıldı. Sakarya Caddesindeki eski PTT binasında hizmet verecek olan SGK'nın açılış töreninde Vali Şentürk ile birlikte Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, SGK İl Müdürü Duran Cesur, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, işadamı Bilal Şahin, bazı kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

-ÖĞRENCİLER TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde Amasya'da tarihi yerleri gezdi.

Okulun Müdür Yardımcısı Mustafa Güzeltaş, öğretmen Ayhan Çınar, Mesut Atik, Deniz Yaşar ve Ahmet Ozan Yıldırım gözetiminde Amasya'ya giden öğrenciler, bu ilin tarihi ve turistik yerlerini gezip, stres attı. Okul Müdürü Mustafa Güzeltaş, Amasya'da doğal güzelliklerle birlikte müzeler, Amasya kalesi, Beyazıt Külliyesi ve Kral mezarlarının ziyaret edildiğini ifade ederek, "Tarihi ve kültürel yerlerin yerinde ziyareti her anlamda öğrencilerimiz için iyi oldu" dedi.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

10 kişinin öldüğü kazanın tanığı: Muavinin 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Adana'da yakalanan suç örgütü lideri İsmail Abdo, 20 bin lira kefalet ödeyip serbest kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title