Haberler

Yozgat Eğitim Bir Sen'den Kızılay'a Kan Bağışı

Yozgat Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli ve üyeleri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Yozgat Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli ve üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Yozgat Kızılay Şubesinin kurumlara yönelik başlatmış olduğu kan bağışı kampanyasına Yozgat Eğitim Bir Sen ve Genç Eğitim Sen şubesi başkan ve üyelerinden destek geldi. Kızılay kan merkezine gelen Yozgat Eğitim Bir Sen Başkanı Kenan Şerefli ve 50 üyesi kan bağışında bulundu. Şerefli, kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Biz de bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için kan bağışı kampanyasına destek veriyoruz. Üyelerimizin büyük bir bölümü tatilde olması dolayısıyla bugün 50 üyemiz kan bağışında bulundu. Bundan sonra Eğitim Bir Sen olarak gruplar halinde yine kan bağışımız sürecek, bu organizeyi sağlayan Genç Eğitim Sen başkanımıza ve üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kan bağışı kampanyasına verdikleri desteklerden dolayı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli ve Gençe Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur'a teşekkür belgesi veren Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, Yozgat'ta düzenledikleri bütün kan bağışı kampanyasına halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Yozgat'ta düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarımızın günlük ortalaması 69'dur Türkiye genelinde ise bu ortalama 40 civarındadır. Kampanyalarda geçen yıl 12 bin ünite kan toplanırken, bu yıl 6 bin 600 oldu ve yıl sonuna kadar geçen yılki rakamı geçeceğimize inanıyorum. Kan bağışına destek veren bütün vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kemik iliği bağışı için kan numunesi de aldıklarını ifade eden Dumlupınar, "Alınan numuneler Bakanlığımızın belirlediği kök hücre merkezine ulaştırılmaktadır. Kök hücre bağışında bulunmak isteyenler kan verme aşamasında bizlere belirtip numunelerini verebilirler" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Kızılay Yozgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title