Haberler

Yozgat Başkanı: Su Kesintileri Şebekelerdeki Kırılmalardan Dolayı

Güncelleme:

Yozgat Belediye Başkanı Arslan, yaşanan su kesintilerinin eskiyen şebekelere bağlı patlama, kırılma, elektrik kesintisi gibi sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, son günlerde yaşanan su kesintilerinin eskiyen şebekelere bağlı patlama, kırılma, elektrik kesintisi gibi sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

Yozgat'ta son günlerde yaşanan su kesintileri vatandaşın büyük tepkisine neden olurken, Belediye Başkanı Kazım Arslan, su kesintilerinin eskiyen şebekelerde yaşanan patlama ve kırılmalarla elektrik kesintilerinden kaynaklandığı kaydetti. Başkan Arslan, şehir içinde içme suyu yer altı şebekelerinin eski olmasından kaynaklı arızaların sık sık meydana geldiğini ifade ederek, "Şebekenin eski olmasından kaynaklı sık sık arıza, kırılma, patlamalar oluyor. Ayrıca elektrik kesintisi ve arızaları sebebiyle zaman zaman sistem devre dışı kalabiliyor. Bu da su kesintilerinin yaşanmasına neden oluyor" dedi.

Ülke genelinde yaşanan kuraklığın Yozgat'ta tarım alanlarının yanı sıra özellikle göletlerde su çekilmelerine neden olduğunu vurgulayan Başkan Arslan,"Aşırı kuraklık yüzünden içme suyu kaynakları ile birlikte göletlerde su seviyesi azalmaktadır. Yaşanan kuraklıkla birlikte yaşanan sorunun su kullanımındaki duyarsızlık yüzünden özellikle yüksek mahallelerde ikamet eden vatandaşların su sıkıntısı yaşamasına neden olmaktadır. Aşağı mahalelerde oturanlar kuraklığa rağmen yükseklerde oturanları düşünmeyip aşırı su tüketiyor. Bahçe sulama, halı yıkama, araç yıkama, kaçak kullanım gibi nedenler su basıncını düşürünce yüksek mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız su sıkıntıları ile karşı karşıya kalıyor. Bütün bunlara rağmen su kesintisi yapmıyoruz, Yozgat'ın yüzde 90'lık bölümünde su sıkıntısı yok ama, bu gibi sebeplerle yüksek yerlerde su sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor" diye konuştu.

Sorunun farkında olduklarını ve çözümü için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Arslan, "Yeni bazı kuyular devreye sokuldu, yeni sondajlar yapıldı, aksi halde sorun daha fazla hissedilirdi. Halkımızın da su kullanımı konusunda titiz olmalarını beklemek hakkımızdır diye düşünüyoruz. Musabeyli Cemil Çiçek Barajı'nın önümüzdeki aylarda Yozgat'a bağlanması ile su sorununun tamamen ortadan kalkacaktır. Günlük değil, kalıcı çözüm yolları kapsamında 24 saat çalışıyoruz. İnşallah Yozgat'ta su sorunu önümüzdeki aylarda tamamen ortadan kalkmış olacak" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Arslan Kazım Arslan Yozgat Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (2)

ali atmaca:

başkanım biz karatepe mah huzur kent sitesi sakinleri bu gün dahil beş dür su alamıyoruz temizlik imandan çare sizde saygılarımla

1
0
yanıtYanıtla
emre mercan:

1 haftadır suyumuz yok sayın belediye başkanı. günahı vebali boynuna. abdessiz geziyoz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title