Haberler

Yılmaz Ensaroğlu Biyografisi

Yılmaz Ensaroğlu
Doğum YeriAğrı / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1959

Yılmaz Ensaroğlu Kimdir ?

1959 Ağrı doğumludur.

Ensaroğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Ankara Atatürk Lisesi öğrencisi iken sosyal çalışmalara katıldı, öğrenci hareketleri içerisinde yer aldı.

Çeşitli vakıf ve derneklerin kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

Yılmaz Ensaroğlu, hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir. Akiller Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu Başkanı olarak çalıştı.

1996-2004 yılları arasında bu kurumun genel başkanlığı görevinde bulundu.

2005-2006 öğretim yılında, İngiltere'de Durham Üniversitesi bünyesinde insan hakları ve güvenlik konularında araştırmalar yaptı ve TESEV'in güvenlik sektörü reformu alanındaki çalışmalarında yer aldı.

2005-2009 yılları arasında İnsan Hakları Ortak Platformu Yürütme Kurulunda yer alan ve halen MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneğinin (İHAD) üyesi olan Ensaroğlu, SETA'da Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak yer almıştır.

'Tamamlanmamış Bir Değer: İnsan Hakları' adlı kitabının yanında, insan hakları, sivil toplum, demokratikleşme, güvenlik sektörü reformu, asker-sivil ilişkileri, darbeler, din özgürlüğü, laiklik, Kürt sorunu, nefret suçları konularında çeşitli kitap, dergi ve gazetelerde yayımlanmış yazıları bulunmaktadır.

7 Haziran 2015 tarihinde AKP'den Ağrı Milletvekili adayı oldu.

Aralık 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kendisine Başdanışman olması için teklif götürülmüş, 2016 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu.

title