Haberler

Yıldız: "Esnafa Özel Destek Programı Uygulayacağız"

MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi hareket iktidarında esnafın rahat bir nefes alacağını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlara özel destek programlarını hayata geçireceğiz” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi hareket iktidarında esnafın rahat bir nefes alacağını belirterek, "Esnaf ve sanatkarlara özel destek programlarını hayata geçireceğiz" dedi.

Yıldız ve Eczacı Güzün Koçak, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Niyazi Mısri'deki tüm esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Milliyetçi hareket iktidarında hem esnafların hem de vatandaşların rahat bir nefes alacağını belirten Yıldız, MHP iktidarında esnaf ve sanatkar kesimi güçlendireceklerini ve faaliyetlerine hareket getireceklerini kaydetti. Yıldız, "Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturacağız. Sadece esnaf ve sanatkara özgü destek programı uygulamaları hayata geçireceğiz. Esnaf ve sanatkarın uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacağız. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılması ve fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemlerini geliştireceğiz" diye konuştu.

"AHİKENT MERKEZLERİ AÇACAĞIZ"

Milliyetçi Hareket iktidarında alışveriş merkezleri (AVM) Yasasını esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleyeceklerini belirten Yıldız, çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekleri uygulayacaklarını vurguladı. Her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde "AHİKENT" merkezleri açacaklarını belirten Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları diğer çalışmaları şöyle özetledi:

"Bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini gerçekleştirmelerine imkan vererek destek sağlayacağız. Yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı imkanı tanınacak. Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız."

"ESNAFIN EMEKLİ AYLIKLARINDAN SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ KESİLMEYECEK"

Milliyetçi hareket iktidarında esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verileceğini söyleyen Yıldız, esnaf ve sanatkarların hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacağını kaydetti. Yıldız, "Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Esnaf ve sanatkarı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için 'Borç Sarmalından Çıkış Projesi' uygulamaya konulacak. Esnaf ve sanatkarın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecek" dedi.

Niyazi Mısri esnaf ve vatandaş gezisine MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız ve Eczacı Güzün Koçak, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol ve MHP İl yöneticileri katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niyazi Mısri Arif Yıldız Güzün Koçak Malatya Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title