Haberler

Zeytin Bolluğu Üreticiyi Sevindirmedi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadına başlanırken yörede yaşanan ürün bolluğu vatandaşları sevindirmedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadına başlanırken yörede yaşanan ürün bolluğu vatandaşları sevindirmedi. Fabrikaların bahçeleri zeytinle dolarken zeytinyağı fiyatlarının belirsizliğini koruması üreticiyi zor durumda bıraktı.

İlçede zeytin hasadına başlanırken zeytinyağı alımının başlamaması üreticiyi zorda bıraktı. Yörede ürün bolluğunun yaşandığına dikkat çeken üreticiler, yağ fiyatlarının açıklanmasını ve kiloda 50 kuruş olan zeytinyağı primlerinin artırılmasını istedi. Zeytin hasat sezonunun hızlı başladığını bildiren üretici Kenan Çoban, "Zeytin sezonu çok hızlı başladı. Yağlarda çok güzel çıkıyor. Ürün bol fakat yağı alan yok. Tariş'den zeytinyağı fiyatlarını açıklamasını bekliyoruz. Ayrıca primler de artırılmalı. İşçi tayfa

parasını ödemekte zorlanıyoruz." dedi. Yörede ürünün bol olduğunu bildiren Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da, "Bu sene ürün bol. Ancak çiftçinin durumu çok kötü. Ürün bol olacak ancak fiyat bozuk. Devletten pirimin artırılmasını istiyoruz. Zeytinyağı fiyatları belirlenmeli" şeklinde konuştu. Tariş müdürü Emrah Öztürk de, "Zeytin rekoltesi oldukça fazla. Yağlar çok kaliteli. Günlük 280 ton zeytin sıkıyoruz. Geçtiğimiz yıl 54 bin çuval zeytin işledik. Bu yıl 100 bin çuvalı hedefliyoruz. " dedi.

Tariş ortağı olduğunu bildiren üretici Mehmet Yücesoy da, "Tariş ortağı zeytinciyim. Tariş de olmazsa çok zor durumdayız. Ürün bol. Ancak yağı satın alan yok. Şu anda zeytinciler çok zor durumda" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title