Haberler

Yunusemreli Gaziler Kıbrıs'ta Duygulandı

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “Yunusemre Kıbrıs Gazilerini Uğruna Savaştığı Topraklara Götürüyor” projesi kapsamında Yunusemre ilçesinde yaşayan 49 Kıbrıs Gazisi, yıllar sonra Kıbrıs’a giderek savaştığı yerleri tekrar görme fırsatı buldu.

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği "Yunusemre Kıbrıs Gazilerini Uğruna Savaştığı Topraklara Götürüyor" projesi kapsamında Yunusemre ilçesinde yaşayan 49 Kıbrıs Gazisi, yıllar sonra Kıbrıs'a giderek savaştığı yerleri tekrar görme fırsatı buldu. Beraber omuz omuza savaştığı arkadaşlarının mezarlarını ziyaret eden gaziler, duygu dolu anlar yaşarken şehit düşen arkadaşlarına da dua ve Kuran-ı Kerim okudular.

Yunusemre Belediyesi gerçekleştirdiği projeler ile halkın takdirini kazanmaya devam ediyor. "Yunusemre Kıbrıs Gazilerini Uğruna Savaştığı Topraklara Götürüyor" projesiyle, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından Kıbrıs'a uğurlanan gaziler, Kıbrıs'ta savaştığı yerleri ve şehitlikleri gezdi. Kıbrıs gezisinde gazilere Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, Yunusemre Belediyesi Meclis üyeleri Mustafa Gürler, Ozan Otçuoğlu, Gültekin Aşçı, Hüseyin Alp ve Ethem Mutaf ile Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel eşlik etti.

"ÇOK GÜZEL BİR MANEVİ ORTAM OLDU"

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, gazilere savaştıkları yerleri ve şehitlikleri gezdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile gazileri uğruna savaştıkları topraklara götürüyoruz. Önce Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım ile irtibata geçtik. Yunusemre ilçemizde bulunan 49 Kıbrıs Gazimiz ile Kıbrıs'a geldik. Gazilerimizin savaştıkları yerleri ve şehitlikleri geziyoruz. 41 sene sonra gazilerimiz savaştıkları yerleri tekrar görüyorlar. Buradaki vatandaşlarımızda gazilerimizi çok seviyorlar. Çok iyi karşıladılar. Çok güzel bir manevi ortam var burada. İnşallah bu proje diğer belediyelerimize de örnek olur. Biz gazilerimiz ile mutluyuz. Onlar çok güzel anlar yaşıyorlar duygulular. Bizde onlardan fazla heyecanlıyız. İnşallah projelerimizin devamı gelecektir." dedi.

"KUCAĞIMDA ŞEHİT OLAN ARKADAŞIMI BULDUM"

Kıbrıs'ta beraber savaşırken alnından vurularak kucağında şehit olan arkadaşının mezarını bulan Kıbrıs gazisi Hasan Uzun göz yaşlarına hakim olamadı. Çok sevdiği arkadaşının mezarını görünce çok duygulandığını belirten Uzun, "41 sene sonra bulduğum Hatay Antakyalı Bahattin Baklavacı arkadaşım, kucağımda alnından vurularak şehit düşmüştü. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki, bu proje sayesinde yıllar sonra arkadaşımı gördüm. Bana bu imkanı sağladığı için başta Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

"BURADAKİ HER NOKTADA HATIRAMIZ VAR"

Ortaokul'dan beri arkadaşı olan ve Kıbrıs'taki savaşta şehit düşen arkadaşının mezarı başında dua okuyan Kıbrıs gazisi Abdullah Karakaş da "Ortaokulda beraber okuduk. Rabbim bizi yeniden buluşturdu. Kıbrıs'ta karakolda çıkan çatışmada şehit oldu. Bu güne kadar hiç unutmadığım arkadaşımı her gün hatırladığım hiç aklımdan çıkmayan arkadaşımın mezarına gelerek dua okudum. Bu gördüğümüz yerlerde her noktada hepimizin hatırası var. Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Kıbrıs gazileri kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için Yunusemre Belediyesi'ne projede emeği geçenlere teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Yunusemre Kıbrıs Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title