Haberler

Yörük Ali Efe'nin Karargâhı Turizme Devrediliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Merkezde SİT alanında bulunan ve en iyi korunan ev ödülü alan Saadet Hanım Konağı, Arasta ve Zahire Pazarı'nı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Merkezde SİT alanında bulunan ve en iyi korunan ev ödülü alan Saadet Hanım Konağı, Arasta ve Zahire Pazarı'nı ziyaret etti.

Milas'tan Muğla'ya gelen Bakan Günay, havanın yağmurlu olması nedeniyle incelemelerini uzun tutmadı. Kurtuluş Savaşı'nda Yörük Ali Efe tarafından karargah olarak kullanılan Saadet Hanım Konağı'nda Vali Fatih Şahin, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Belediye Başkanı Osman Gürün ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Günay'a Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün binanın geçmişi ile ilgili bilgi verdi. Şahsa ait Saadet Hanım Konağı'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsis edilerek hizmet binası olarak kullanılması düşünülüyor.

Bakan Günay buradan Arasta'ya geçti. Belediye tarafından birinci etap restore çalışmaları tamamlanan Arasta'darestorasyonu biten binaları gezen Bakan Günay, ikinci etap için yapılacak çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Osman Gürün bilgi verdi. Başkan Gürün, "Arasta projesinin birinci etabını tamamladık. Birinci etapta 130 işyeri restore faaliyet geçti. İkinci etap projemiz de Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve Valilik tarafından onaylandı. İkinci etapta yaklaşık 200 bina restore edilecek ve şehir merkezindeki SİT bölgesi içinde kalan eski ahşap binaların tamamı restore edilecek. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve çalışmalar başlayacak" dedi.

Bakan Günay Arasta'nın ardından restorasyonu tamamlanarak açılışı yapılan Zahire Pazarı'nı gezdi. Zahire Pazarında çay içen Bakan Günay, ardından AK Parti İl Binasını ziyaret etti. İl Başkan Yardımcısı Şadi Pirci tarafından karşılanan Bakan Günay burada yaptığı açıklamada, "Turizm destinasyonlarını genişleteceğiz. Turizmi iç kesimlere yayacağız. Sadece turlardan kazancımız 25 milyar dolar, dolaylı gelirler ile birlikte 30 milyar doları bulduk. Deniz, kum ve güneşin yanında kültür turizmini de geliştirmek için iç kesimlerde tarihi ve ören yerlerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 2002 yılından bu yana turist sayısını 2,5 kat arttırdık. Bu yıl gelen turist sayısı 31 milyon 500 bin kişi. 30 milyar dolar da gelir elde ettik. Artık katlı ve yıldızlı oteller yerine ağaç boyunda butik otellere yönelmemiz gerekir. Bodrum'da yeni yapılan bu tür otelleri gördüm ve sevindim. Turist az gelsin, ama dövizi yüksek olsun" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Günay Yörük Ali Efe Osman Gürün Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title