Haberler

Yomra Belediye Başkanı'na Silahlı Saldırı ile İlgili Dava... Tutuklu Sanık Aytekin: "Ben Öldürmek veya Yaralamak İçin Ateş Etmedim. 7 Metreden 5 El...

Güncelleme:

Trabzon Yomra’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a, 11 Haziran 2021’de tarihinde yapılan silahlı saldırıyla ilgili davada, tutuklu sanık Halit Aytekin, ifadesini değiştirme talebinde bulundu ve “Ben öldürmek veya yaralamak için ateş etmedim. 7 metreden 5 el ateş ettim. Tolgahan Kılıç bana her ne kadar ayağından vur dese de ben yapmadım" dedi.

ESRA NUR PERVAN

Trabzon Yomra'nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a, 11 Haziran 2021'de tarihinde yapılan silahlı saldırıyla ilgili davada, tutuklu sanık Halit Aytekin, ifadesini değiştirme talebinde bulundu ve "Ben öldürmek veya yaralamak için ateş etmedim. 7 metreden 5 el ateş ettim. Tolgahan Kılıç bana her ne kadar ayağından vur dese de ben yapmadım" dedi.

Trabzon Yomra'nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a 11 Haziran 2021'de tarihinde yapılan silahlı saldırıyla ilgili yargılama bugün, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşma ile devam etti.

Tutuklu sanıklar Tolgahan Kılıç, duruşmaya; tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS yoğunluğu gerekçesi ile katılamadı. Tutuklu sanık Halit Aytekin ise duruşmaya, cezaevinden SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Savcılık, sunduğu mütalaada, sanıkların her biri hakkında; "tasarlayarak bir kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla, ayrı ayrı 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Halit Aytekin duruşma esnasında ifadesini değiştirme talebinde bulundu. Aytekin, beyanında şunları söyledi:

"Daha önce avukatlar yüzünden yalan, yanlış ifade verdim. Gerçeği yansıtamadım. Beni ailemle tehdit ettiler. Bana alkol ve uyuşturucu verip, benden faydalandılar. Şimdi beni suçluyorlar. Ben zaten başkanı şahsi olarak tanımam. Bunca zaman yanlış ifade verdim. Annemle konuştum. Bana, 'Kimse için kendini yakma, olanı söyle. Devlete sığın. Onlar seni korur' dedi. İlk ifademde doğruları anlattım ama hepsini söyleyemedim. Ben öldürmek veya yaralamak için ateş etmedim 7 metreden 5 el ateş ettim. Tolgahan Kılıç bana her ne kadar ayağından vur dese de ben yapmadım. Tolgahan Kılıç bana olay öncesinde silah verdi olay sonrası da silahı benden aldı. Tahliyemi talep ediyorum ev hapsine de razıyım."

Duruşmada; avukatların beyanlarının ardından mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devam ettirilmesine karar verdi. Duruşma, 8 Haziran'a ertelendi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Bıyık Trabzon Yerel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title