Haberler

Yıldırım'da Güreş Şöleni

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Yıldırım Bayezid Han Uluslararası Balkan Güreş Turnuvası’na Yıldırım Belediyesporlu güreşçiler damga vurdu.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Yıldırım Bayezid Han Uluslararası Balkan Güreş Turnuvası'na Yıldırım Belediyesporlu güreşçiler damga vurdu.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren Yıldırım Bayezid Han Uluslararası Balkan Güreş Turnuvası sona erdi. Dostluğun galip geldiği turnuvada Yıldırım Belediyesporlu güreşçiler 2 altın 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanırken. Türk sporcular ise toplamda 9 altın, 7 gümüş ve 5 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Turnuvanın ikinci gününe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediye spor Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, bürokratlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı.

TAKIMLAR BAZINDA TÜRKİYE ŞAMPİYON OLDU

Takımlar bazında grekoromende 76 puanla ve serbestte 68 puanla Türkiye'nin şampiyon olduğu turnuvanın kapanışında bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sporun yeni merkezi Yıldırım sloganımıza yönelik hamleler yapmaya devam ediyoruz. Uzun yıllardır ihmal edilen Balkan Güreş Turnuvası'nı geleneksel hale getirerek şampiyonaya çevirmek istiyoruz. Turnuvaya Yıldırım Bayezid Han ismini koymamızın amacı ise padişahın spora değer ve destek vermesi. Bu yüzden de turnuvamızı bu isimle sürdüreceğiz" dedi.

ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Güreşin Ata sporu olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Güreşte, cesaret, mertlik, dürüstlük var ama asla şiddet yok. Güreş toplumsal karakterimizi ortaya koyan bir spor dalıdır. Bu sebeple de güreşe sahip çıkmamız lazım. Uluslararası arenalarda da en çok altın madalya kazandığımız spor branşı güreştir. Bu spora destek vermek için bu turnuvayı düzenledik" diye konuştu.

Edebali, Yıldırım'a Türkiye'nin en büyük 2. spor kompleksinin kazandırılacağının da müjdesini vererek, "Spor kompleksinin bu sene ihalesi yapılacak ve temelini atacağız. Bu tesis şehrimize yeni sporcular kazandıracak" ifadelerini kullandı.

"GÜREŞ, YILDIRIM'DA ŞAHA KALKTI"

Yıldırım'ın günden güne daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, "İlçemiz, Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'nin gayretleri ile her alanda daha iyi bir noktaya doğru ilerliyor. 2 gündür yapılan bu önemli turnuva da Yıldırım'ın sporda da çok iyi yolda olduğunu gösteriyor" dedi.

24 yıl aradan sonra yeniden hayata geçirilen turnuvanın önemine vurgu yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Bu turnuva Bursa'ya, ülkemize ve ülkeler arası kardeşliğe önemli katkılar sundu. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye güreş sporuna verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ise, "Yıldırım Bayezid Han'ın adıyla yapılan bu turnuvayı çok önemsiyorum. 1991'den beri yapılmayan Uluslararası Balkan Güreş Turnuvası, Yıldırım'da şaha kalktı. Umarım ilerleyen yıllarda da devam edecektir. Bu turnuvaya önem vererek ev sahipliği yapan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi.

MADALYALAR SAHİBİNİ BULDU

100 sporcunun mücadele ettiği turnuvanın ikinci gününde 55 kilo grekoromende Romanya'dan Teador Haratou birinci olurken, Türk güreşçilerden Doğuş Ayazcı ikinci, Sergen Ay üçüncü oldu. 60 kilo grekoromende Rumen güreşçiler Mihut Mihai Radu ve Botez Mihai Irenel ilk iki sırayı aldı. Üçüncü sırayı ise Türk güreşçi Çağatay Demir aldı. Türkiye'nin damga vurduğu 66 kilo grekoromende ise Ensar Karabacak birinci, Arif Erdoğan ikinci olurken Yunan güreşçi Monalis Azaıdıs üçüncü oldu. 84 kilo grekoromende Türk güreşçilerden Burhan Akbudak altın madalya kazanırken Ferdi Yavuz gümüş madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük ise Arnavut güreşçi Jurgen Ulashi'ye gitti. 120 kilo grekoromende ise Türk güreşçilerden Osman Yıldırım birinci, Kubilay Berk Yeni üçüncü oldu. İkinciyi sırayı ise Rumen güreşçi Lenord Istvan Berci aldı.

SERBEST STİLDE TÜRK GÜREŞÇİLER ÖNE ÇIKTI

55 kilo serbestte Türk güreşçi Sinan Yıldırım altın madalyanın sahibi olurken Yunan Valanidis Teocharis gümüş, Bulgar Aleksandru Dimitrrov ve Rumen Marius Catalin bronz madalya kazandı. 66 kilo serbestte Türk güreşçilerden Mehmet Erzincanlı birinci, Veli Yandır ikinci oldu. Bulgaristan'dan Juvetoslov Petrov ve Orges Lila üçüncü oldu. 84 kilo serbestte ilk iki sırayı Türk güreşçiler Mahmut Özkaya ve Mustafa Sessiz aldı. Üçüncü sırayı ise Bulgaristan'dan Evelin Rusev ile Türk güreşçi Tolga Yönel paylaştı. 120 kilo serbestte ise Türk güreşçiler Hüseyin Civelek ve Yasin Demir ilk iki sırada yer alırken Bulgar Ivan Georgiev üçüncü oldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Edebali Yıldırım Bayezid Aydın Yıldırım Musa Aydın Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title