Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Bilecik İl Başkanı Karaahmet: "Bilecik'te belediyeyi almaya, bir adım yakınız" CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Turan: "Temiz, dürüst, şeffaf, çevreci, üretken ve adil paylaşan bir belediye olacağız"

CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP olarak Bilecik Belediyesi'ni almaya, bir adım daha yakın olduklarını bildirdi.

Partisinin, 22 Aralık 2013'te genel merkezde yapılan parti meclis toplantısında, Bilecik'in adaylarının belirlendiğini hatırlatan Karaahmet, CHP olarak Bilecik'te belediyelerin ve iktidarın tek alternatifi olduklarını iddia etti.

Kendilerine düşen tek sorumluluğun, Bilecik'te CHP'yi iktidar yapmak olduğunun altını çizen Karaahmet, şunları kaydetti:

"Bize düşen tek sorumluluk, CHP'yi Bilecik'te iktidar yapmaktır. CHP olarak eyleme geçme vakti gelmiştir. Yıkılmayan tek kale, CHP'dir. 11 yıldır gelinen bu noktada iktidar, bir dönüştürme, değerleri yıkma ve cumhuriyetle hesaplaşma politikası içindedir. Bu 11 yıllık oyunun sonu geldi. Bu oyunun noktalanacağı yer, elbette 2014 Mart yerel seçimleridir. Bilecik'te normal yasal süresi içinde adayımız belirlenmiştir. Merkez İlçe Belediye Başkan adayımız Dr. Sungur Turan'dır."

Bilecik'te, önceki yerel seçimlerde siyasi partilerin aldığı oyları kıyaslayan Karaahmet, CHP'ye oy veren 8 bin 756 kişinin tabanının tercihlerini değiştirmeyeceğini ifade ederek, "Arkadaşlar, gerçekçi olalım. Bilecik'te belediyeyi almaya, bir adım yakınız arkadaşlar, bu kadar net. MHP'nin bir ilçe büyüklüğü kadar oy alması lazım. Düşünün, 3 bin oydan 11 bin oya yükseleceksiniz, bu mümkün mü? Biz, omuz omuza el ele, güçbirliği içine gireceğiz, bir adım atacağız ve Bilecik'te belediyeyi alacağız" ifadelerini kullandı.

-"Temiz, dürüst, şeffaf, çevreci, üretken ve adil paylaşan bir belediye olacağız"

Partilileri selamlama konuşması yapan CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan ise 30 Mart mahalli seçimlerinde iktidara geldikleri takdirde, Bilecik'te yapacakları projeleri anlattı.

"Temiz, dürüst, şeffaf, çevreci, üretken ve adil paylaşan bir belediye olacağız" diyen Turan, şöyle konuştu:

"Belediyelerden desteklenen ihtiyaç sahipleri, seçilirsek en az bu belediyenin yaptığı kadar desteklenecek ve kimse mağdur edilmeyecektir. Bilecik'in kendi coğrafi ve tarihi yapısına uygun mimari projeleri destekleyen, yönlendiren, bilimsel verileri önemseyen bir belediye olacağız. Şehri kirleten, güneşin ve rüzgarın giremediği sokakların olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bilecik'te sanat ve kültürel gelişimi çok önemseyeceğiz. Herkesin ücretsiz ve kolay ulaşacağı gençlik merkezleri kuracağız. Her türlü sanatsal faaliyeti üreten ve bunu gerçekten festival haline getiren yapılanmalar kuracağız. Şehrimizin, sokak ve mahallelerinin sorunlarını o bölgenin yaşayan insanlarına dayatmadan, empati yaparak çözeceğiz."

Kentin yaşayanlarıyla empati kuran, çatışmayan, dayatmayan, anlamaya çalışan, tarafsız, toplumu birleştiren herkese saygılı ama yolsuzluklarla mücadele eden bir belediye olacaklarını dile getiren Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentsel Dönüşüm Projelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer belediyeleri alırsak, meclisin kararıyla tapuların üzerindeki şerhi kaldıracağız. Halkın yönetimde söz sahibi olmasını sağlayacağız. Şehrimizde belediye, özel idare ve sanayicinin yan yana geldiği, üniversite ile Ar-Ge'si desteklenen, çevreyi kirletmeyen, şehrin gelişimini sağlayan ihtisas OSB'lerinin kurulmasını destekleyeceğiz."

Öte yandan göreve geldikleri takdirde, Bilecik'te yapacakları birçok projenin sadece bir kısmını açıkladıklarını dile getiren Turan, sadece kendisinin ve eşinin değil, çocuklarının da mal varlığını basın mensuplarıyla paylaştıklarını ayrıca belediye meclisi adaylarının da mal varlıklarını açıklayacaklarını bildirdi.

CHP İl Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ve partililer katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Sungur Turan Bilecik Yerel Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title