Haberler

Yalova Valisi Civelek, 'Yalova Suyu Bilinçsiz Kullanıyor' Dedi

YALOVA (İHA) – Yalova’da düzenlenen su değerlendirme toplantısında konuşan Vali Esengül Civelek, Yalovalıların suyu bilinçsizce kullandığını söyledi.

YALOVA (İHA) – Yalova'da düzenlenen su değerlendirme toplantısında konuşan Vali Esengül Civelek, Yalovalıların suyu bilinçsizce kullandığını söyledi.

Kentteki kuraklık ve mevcut su kaynakları ile susuzluğun önüne nasıl geçileceği konusu Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Salonu'nda düzenlenen su değerlendirme toplantısında mercek altına alındı. Yalova İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, "İlimizde sürdürülebilir su temini, su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi, adil su kullanımın bilincinin oluşturulması, suyun kıymetinin bilinmesi son derece önemli. Doğada hiç bir kaynak sınırsız değil. Su da kıt bir kaynaktır. Biz öyle bir alışmışız ki istediğimiz gibi suyu tüketiyor, kullanıyor ve kirletiyoruz. Suyun kıt bir kaynak olduğunu düşünmüyoruz. Oysa içmek ve tarımsal üretimde kullanmak üzere yeterli su temin edilemezse yaşayamayız. Ülkemiz şu anda su kıtlığı çekmiyor. Ama küresel ısınma sonucunda meydana gelen iklim değişiklikleri, artan nüfus, suda ki kirlenmeler, suya talebin her geçen gün artması bizi suyu tasarruflu kullanmaya yöneltiyor. İnsanın en temel ihtiyacı, sağlıklı ve temiz su temini konusunda gerekli önlemler zamanında alınmazsa gelecek yıllar sıkıntılı olacaktır" dedi.

Yalova'nın çok fazla su tükettiğini belirten Vali Civelek, "Yalova, Türkiye ortalamasının üzerinde bir su tüketimine sahip. Yalova suyu bilinçsiz kullanıyor. İçme suyu ile bahçeler sulanıyor. Suyun temini konusunda başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere İl Özel İdaresi kaynaklarında KÖYDES Projesi kapsamında gerekli yatırımları gerçekleştiriyoruz. Ama asıl olan suyun dikkatli kullanılması ve tasarruflu olunmasıdır" diye konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise susuzluğun önüne geçilmesinde herkese görev düştüğünü belirterek şöyle konuştu.

"Çok önemli bir konuyu konuşuyoruz. Ama konuştuklarımız, konuştuğumuz yerde kalacaksa bir önemi yok. Genelde ilerlemek mesafe almak lazımdır. Bu konu artık sadece Türkiye'nin değil Dünyanın en önemli konusu. Bundan sonraki süreçte en fazla mücadele vereceği konu sudur. Su kaynakları hızla azalıyor ve su israfı artıyor. Adaletsiz su kullanımı da artmayı sürdürüyor. Öyleyse önce kendimizden başlayıp bu konunun önemini idrak etmeliyiz. Geçen sene bu konunda bazı serzenişler oldu. Ama incelediğimizde konunun sebebi biziz ama çözümü de biziz. Yalova'da su kaynaklarımız açısından bakıldığında su sıkıntısı olmaması gereken bir il. Ama biz de su sıkıntısı çeken iller arasına girdik. İlimizdeki barajın, göletlerin daha da zenginleşmesi artması için elimden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu her fırsatta Orman ve Su Bakanımıza da aktarıyoruz. Herkese burada bir görev düşüyor. Sorun belli, çözümde belli. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır".

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan ise, Yalova'da su eylem planı hazırladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Yalova Su Çalıştayı gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel'in yaptığı çalıştayda Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, DSİ 1'nci Bölge Müdürü Sinan Sarıoğlu ve Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan söz alarak ildeki su kaynakları ve bu kaynakların verimli kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek Türkiye Yalova Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title