Haberler

Veteriner Kılınç Açıklaması

Ardahan Çıldır Veteriner hekim Mehmet Fatih Kılınç, başka illerden bakanlık izni olmadan paketlenmiş ve olgunlaşma süreci tamamlanmamış mısır silajlarının çuvallara doldurularak piyasaya sunulduğu yönünde haberler geldiğini söyledi.

Ardahan Çıldır Veteriner hekim Mehmet Fatih Kılınç, başka illerden bakanlık izni olmadan paketlenmiş ve olgunlaşma süreci tamamlanmamış mısır silajlarının çuvallara doldurularak piyasaya sunulduğu yönünde haberler geldiğini söyledi. Kılınç, bu konuda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kılınç yaptığı açıklamada, yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşitilerek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denildiğini belirterek, silajın kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlandığını ifade etti. Kılınç, silajı yapılacak yem bitkisinin yaklaşık 6-7 hafta açılmadan fermantasyona bırakıldığını ve 45 gün sonra hayvanlara yedirilmeye başlanabileceğini vurguladı.

Oluşan silajın uygun şartlarda yani hava girişi olmayacak şekilde saklanması gerektiğini kaydeden Kılınç, "Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ya da paketlenmeyen silajlarda bozulmalar meydana geleceğinden bu tür bozuk silajların hayvanlara yedirilmesi sonucunda hayvanlarda sindirim sistemi bozuklukları ve gebelerde yavru atıklarına yol açabilmektedir." dedi.

Kılınç, bu doğrultuda yetiştiricilerin hayvanlarının kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla silaj almaları durumunda iyi paketlenmemiş, bakanlıklarına kayıtsız olarak üretilen ürünleri almamaları konusunda vatandaşları uyardı. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Fatih Kılınç Ardahan Çıldır Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title