Haberler

Varto'da Asılsız İhbar Şaşırttı

Muş'un Varto İlçesine Bağlı Yarlısu Köyünde Hasta Olduğu İhbarı Üzerine Harekete Geçen Karla Mücadele Ekiplerinin 16 Saatlik Zorlu Mücadelesi Sonucu Hastaneye Ulaştırılıp Muayene Edilen Şahsın Sapasağlam Olduğunun Ortaya Çıktı. Kurtarma Operasyonunu Katılan Varto Sağlık Gurup Başkanı ve Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Toktamış Olayla İlgili Tutanak Düzenlerken C.savcılığı'na ...

Muş'un Varto ilçesine bağlı Yarlısu köyünde hasta olduğu ihbarı üzerine harekete geçen karla mücadele ekiplerinin 16 saatlik zorlu mücadelesi sonucu hastaneye ulaştırılıp muayene edilen şahsın sapasağlam olduğunun ortaya çıktı. Kurtarma operasyonunu katılan Varto Sağlık Gurup Başkanı ve Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Toktamış olayla ilgili tutanak düzenlerken C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, ilçeye 12 kilometre mesafede bulunan 25 haneli Yarlısu Köyü Muhtarı Hakkı Aktaş ile Mehmetcan Doğan, Tekin Aktaş ve Hıdır Aktaş adlı vatandaşlar, Varto Sağlık Gurup Başkanı ve Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Toktamış'a gelerek, köylerinde Menduh Aktaş isimli bir şahsın yaklaşık 6 metre yükseklikteki bir ot yığının üzerinden yere düştüğünü ve 48 saattir şuurunu kaybettiğini iddia ettiler. Durumun İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız'a intikal etmesi üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi Varto Şantiye Şefliği ekipleri, Başhekim Uzman Dr. Aydın Toktamış'ı da yanlarına alarak köye doğru yol aldılar. Şantiye Şefi Mithat Yöndem'in yönetiminde dondurucu soğuk hava ve metrelerce kara rağmen saatlerce uğraşan ekipler, 1 kar savurma aracı ve 1 grayderle yaklaşık 16 saat sonra köye ulaşabildi. Kızakla köyün girişine kadar getirilen hasta Menduh Aktaş ekiple birlikte gelen ambulansa bindirilerek Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Varto Devlet Hastanesi'nde yapılan muayene sonucu şahsın hiçbir şeyi olmadığı anlaşıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başhekim Uzman Dr. Aydın Toktamış, şahıs hakkında tutanak tutulduğunu belirterek "Şahsın yapılan muayenesinde hiçbir şeyinin olmadığı anlaşıldığı için ihbarın asılsız olarak değerlendirildi ve hakkında tutanak tutuldu. C.Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz böyle asılsız ihbarlarla bizi meşgul etmesinler" şeklinde konuştu.

(FÇ-MET-Y)

02.02.2008 16:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title