Haberler

Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Halı Dokuma Merkezini Gezdi

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İŞKUR tarafından desteklenen Halı Dokuma Eğitimi devam ediyor.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İŞKUR tarafından desteklenen Halı Dokuma Eğitimi devam ediyor. Projenin Yeğenağa İş Merkezinde bulunan halı eğitim merkezinde 15 genç kız Halı Dokuma eğitimi ile meslek sahibi olacaklar.

Mahallebaşı Yeğenağa İş Merkezinde bulunan halı dokuma eğitim atölyesini ziyaret eden Vali yardımcısı Özgür Aslan kursiyerler ile sohbet ederek ve Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı'dan hali hazırdaki kurslar ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Er-Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı yaptığı açıklamada, "Atölyelerimizde halı dokuma zanaatı ayrıntıları ile öğretilmektedir. Bu konuda bilgi ve beceri sahibi yapılmakta olan öğrenci sayısı SODES Projesinde 50 kadındı. SODES tarafından desteklenen ve genç kız ve kadınlarımıza meslek edinme imkanı tanıyan projemiz oldukça verimli oldu ancak 5 ay bir halı dokuma eğitimi için yeterli değil. Sadece ilmek atmayı öğrenmek Halı Dokuyucusu olmaya yeterli değil. En az bir yılda usta olabilirler. Bu meslekte, çeşitli desenlerde yapılan halıların yanı sıra iplik boyamadan halı kalitesine, tezgah kurmak, makara, bobin veya iplik yumaklarını yerleştirmek, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlamak, kusurlu parçaları ayırıp işaretlemeyi öğrenmek, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapmak gibi konularda da eğitim almaktalar. Süre bu meslekte her türlü inceliği öğrenmeye yeterli değil. Özellikle İŞKUR'un desteği 3 aylık süre çok az bir süre. Kursiyerlerimiz severek ve gayet özenle bu işi yapmaya çalışıyorlar, o yüzden halıların dokunduğu merkezi kapatmamak için çareler arıyoruz. SODES projesinde eğitim alan kadınlarımız şu an özel bir şirketin açtığı atölye de çalışmaktalar."dedi.

Projenin sürdürülebilir olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti anlatan Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı, yönetim kurulu Üyeleri, enetim kurulu üyeleri ve İş Merkezi esnafı ile de görüşerek bilgi aldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çomaklı Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title