Haberler

Vali Güzeloğlu, Çamlıyayla'nın Hibe Desteğini İki Katına Çıkardı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çamlıyayla ilçesinin hibe desteğini iki katına çıkardı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çamlıyayla ilçesinin hibe desteğini iki katına çıkardı. SODES kapsamında gençlik merkezi yapımı için 30 bin TL hibe desteği sağlanan ilçeye, bir öğrencinin isteği üzerine 30 bin TL daha kaynak aktaracaklarını söyledi.

Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte Sosyal Destek Projeleri (SODES) Çamlıyayla İlçesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Çamlıyayla Gençlik Merkezi'ne Kavuşuyor" sloganıyla hazırlanan projenin tanıtımında konuşan Güzeloğlu, Çamlıyayla'nın Mersin'in en küçük ilçesi olmasına rağmen gönlündeki yerinin çok büyük olduğunu kaydetti. Bugüne kadar kendisini en çok mutlu eden projelerin Sosyal Destek Projeleri olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bu projeler kimi zaman öğrencilerimize eğitim yardımı oldu, kimi zaman kitap oldu, kimi zaman dershaneye gidemeyene öğretmen oldu, kimi zaman öksüze ve yetime devletin şefkat eli olarak güzel bir yaklaşım oldu. Engelli olduğu için hayattan soyutlanan engellilerimize, kadınlarımıza, öğrencilerimize ilaç oldu. Devletle millet arasında gönül köprüsü oldu. Çamlıyayla da hazırladığı projelerle ve bu projelerle verilen desteklerle o kadar koşmuş ki Mersin'in birincisi olmuş. Başarısından dolayı tüm Çamlıyaylalı yöneticilerimizi, öğrencilerimizi ve Çamlıyaylalı vatandaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Çamlıyayla'nın sadece yaz aylarında gezilen bir yer olmaktan çıkıp gelecekte çok önemli bir sağlık, çevre ve kongre merkezi olacağını ifade eden Güzeloğlu, "Eğitim alanında anaokulu olmayan ilçe kalmayacak diyerek ilçelerimize anaokulları kazandırdık. Görüyorum ki, üniversiteye hazırlık ve SBS başarı oranını 3 katına çıkarmış. Kırsal altyapıya verilen desteklerle tüm köy yolları parkeyle döşenmiş. Tüm bu güzel gelişmelerin yanı sıra ulaşım alanında da güzel gelişmeler Çamlıyayla ile buluşmak üzere. İlçemize ulaşmak için kullanılan Tarsus yolu ile otoban yolu için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın destekleriyle girişimler başlatıldı. İhaleler yapıldı ve artık dönüş yok. Çamlıyayla artık dakikalarla ulaşılan bir yer olacak ve yayla turizminde dünya markası haline gelecek" diye konuştu.

Hazırlanan proje ile Çamlıyayla'nın gençlik merkezine kavuşacağını, gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine, eğitimlerine katkıda bulunulacağını dile getiren Güzeloğlu, projelerden yararlanan Hatice Nur Uyar isimli öğrencinin üniversiteye hazırlık kurslarına bu yıl destek verilmeyeceğini hatırlatması üzerine hibe desteğinin iki katına çıkartılacağı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 60 bin TL destekte bulunulacağını bildirdi.

Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı ise nüfus olarak en küçük ilçe olmasına rağmen nüfusun üzerinde kamu yatırımının Çamlıyayla ile buluştuğunun altını çizerek, "Eğitim, kırsal altyapı ve ulaşım alanında yapılan yatırımlarla eğitimde büyük bir başarı oranına ulaştık. Özel idareden yararlanmayan köy kalmadı. Valimizin 'Çamlıyayla yayla turizminin merkezi olacak' sözünün ardından yaz döneminde nüfusumuz 100 bini aştı. Trekking, fotoğrafçılık ve dağcılık yapmak üzere ilçemize 250 bin turist geldi. Cömertliğinizden ve vermiş olduğunuz desteklerden ötürü şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı da Sosyal Destek Projesi ile doğrudan 34 öğrenciye, dolaylı yoldan 200 öğrenciye ulaşıldığını, birçok öğrencinin fen liselerine yerleştirildiğini, üniversiteye girme oranında yüzde 27 artış gerçekleştiğini aktararak, tüm bu başarıların temelinde sosyal destek projelerinin olduğunu belirtti.

Toplantı sonunda çeşitli hediyelerin sunulduğu Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, protokol üyeleri ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Basri Güzeloğlu Çamlıyayla Mersin Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title