Haberler

Uşaklı Sanayiciler İşveren Prim Desteğinin Uzatılmasını İstiyor

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 5084 sayılı teşvik yasasının kent ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirterek, "Uygulamadan kaldırılan 5084 sayesinde firmalarımızın rekabet gücü arttı.5084'deki SGK işveren prim desteğinin devam"...

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, 5084 sayılı teşvik yasasının kent ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirterek, "Uygulamadan kaldırılan 5084 sayesinde firmalarımızın rekabet gücü arttı. 5084'deki SGK işveren prim desteğinin devam etmesini arzu ediyoruz" dedi.

Uşak protokolü ve işadamları 2012 sonunda uygulaması sona eren 5084 sayılı teşvik kanununu, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin (USOB) ev sahipliğinde yapılan toplantıda değerlendirdi. Toplantıda 5084'ün kent ekonomisine sağladığı katkılar masaya yatırılırken SGK işveren prim desteğinin devam etmesi ile ilgili çalışmalarda konuşuldu. Toplantıya Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ve USİAD Başkanı Hasan Yıldırım ile işadamları katıldı.

Toplantıda yeni teşvik sisteminden kentin nasıl faydalanması gerektiği de konuşulurken 5084'ün kent ekonomisine ciddi katkı sağladığı ve firmaların uluslara arası alanda rekabet gücünü arttırdığı anlatıldı.

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım yaptığı konuşmada, üretim ve istihdamı arttırmak için devlet desteğinin önemine

değinerek, "49 ilde uygulanan ve 2012 sonunda sona eren 5084 ilimize önemli katkılar sağladı. Biz iş dünyası olarak SGK işveren pirim desteğinin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu yönde bir takım çalışmaların olduğunu biliyoruz. İşveren prim desteğinin uzatılması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz" dedi.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise ilin kalkınması için tüm aktörlerin birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirterek bu anlamda düzenlenen toplantıyı önemsediğini ifade etti.

Toplantı sonunda kent ekonomisini güçlendirmek, üretim ve istihdamı arttırmak amacıyla lobi çalışmalarına da önem verilmesi benimsendi. SGK işveren prim desteğinin uzatılması ve Uşak'ın da bundan faydalanması için gerekli girişimlerin birliktelik içerisinde yapılması da kararlaştırılırken UOSB yönetimi toplantı sonunda Vali Erden ile Rektör Çelik'i bölgedeki fabrikaları gezdirdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Ufuk Erden Ali Yıldırım Uşak Yerel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title