Haberler

Uşak'ta Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İş Müdürlüğü'nün katkılarıyla TARSİM tarafından düzenlenen toplantıda üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatmalarının önemi anlatıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İş Müdürlüğü'nün katkılarıyla TARSİM tarafından düzenlenen toplantıda üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatmalarının önemi anlatıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tarım Sigortaları Bilgilendirme toplantısında konuşan TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, son yıllarda tarım ve hayvancılıkta sigorta poliçe sayısının arttığını ifade etti. Bülent Bora, üreticilerin her türlü riske karşı ürünlerini yada hayvanlarını sigortalatabileceğini ifade ederek gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılıkta sigorta poliçe sayısının yüksek olduğunu da ifade etti. Toplantıya Uşak Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sayın Ali Selvi, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, çiftçiler ve davetliler katıldı.

çiftçilerin kesintisiz üretime devam etmelerini önemsediklerini ifade eden Bülent Bora yaptığı açılış konuşmasında "Üretim aşamasında gelişmeler istediğimiz ölçüde gitmeyebilir. Bu nedenle hiçbir şeyi şansa bırakmamamız gerekiyor. Çiftçilerin üretimde istikrarı sağlamaları amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede primleri iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Tarım sigortaları başlangıcından bu yana önemli mesafeler kat edildi. 2011 yılındaki poliçe sayısı bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 600 bin adede ulaştı. Aralık ayı itibari ile 7 milyar TL değerinde tarımsal ürün sigortalanırken, bunun alana isabeti ise 9 milyon dekara ulaştı. 2011 yılında büyükbaş hayvan sigortasında da ciddi artışlar söz konusu.

Sigortalı büyükbaş hayvan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 92 arttı. Rakamsal olarak baktığımızda da 361 bin adet büyükbaş hayvan sigortalandı. 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon TL hasar ödemesi yapıldı ve 175 bin adet hasar dosyası açıldı" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Bora Uşak Akm Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title