Haberler

Urfa AK Parti'de Toplam 9 İsim Müracaat Etti

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için sadece dokuz kişi başvuru yaptı.

Başvuran sayısının azlığı Bakan Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç'in aday gösterilebileceği ihtimalinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

AK Parti'de belediye başkanlığına başvuru tarihi sona ererken, belediye meclis üyelikleri için 1 Aralık 2013 tarihine ertelendi. Büyükşehir ve Siverek hariç başvuru sayısı oldukça fazla. Şanlıurfa genelinde kadın müracaatı yaklaşık beş. İlçe ve merkez ilçelerle birlikte Şanlıurfa'da AK Parti'ye başvuranların sayısı yaklaşık 150. Partiden aday adaylarının müracaatına ilişkin henüz bir açıklama gelmezken, Ankara'ya başvuranlarla birlikte sayının önümüzdeki hafta netleşeceği bildirildi. En fazla başvuruyu alan 24 ile Eyyübiye merkez ilçesi olurken, en düşüğü ise dört kişi ile Siverek'e yapıldı. Bu arada büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'na başvuranların isimleri şöyle: "Abdullah Ekinci, Ali İhsan Delioğlu, Enver Sedat Yahlizade, Mahmut Kaplan, Mehmet Takıl, M.Baki Özmen, Murat Karaçizmeli, Nezir Nebati, Faruk Koreli."

Kulislerde adı geçen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba müracaat etmezken, bu isimler veya başkası için süreç ancak genel merkezin onları aday göstermesi ile sağlanabilecek.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç Faruk Çelik Ak Parti Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title