Haberler

Tursab'da Dayanışma Yemeği

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bursa Şubesi tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bursa Şubesi tarafından dayanışma yemeği düzenlendi. Bursa'nın turizm sektöründe ileri gelen firmalarının iştirak ettiği toplantıda, 2014'te Güney Marmara Bölgesi'nde turizmden beklentiler mercek altına alındı.

Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen akşam yemeğine Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik ve TURSAB Güney Marmara Bölgesel Yönetme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş katıldı. Yemeğin organizasyonunu üstlenen ve açılış konuşmasını yapan Mehmet Akkuş, "Yalova ilimiz de Güney Marmara Yönetme Kurulu'na katıldı. Gün geçtikçe ağımız büyüyor. Bundan sonra Yalova ile de koordineli bir biçimde çalışarak bölgemize turizmde sınıf atlatmak istiyoruz. Bu perspektifte çalışma alanımızda uygulanabilecek her türlü fikre açığız. Allah nasip ederse 2014 yılında Bursa ve Güney Marmara turizmi daha ön planda yer alacak. Turizm pastasından daha fazla pay alarak, farklı vizyonlarla bölgemizi hak ettiği yere getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ise Bursa'da turizm konusundaki yeni projeler hakkında bilgiler aktardı. Bursa'nın turizm sektöründe ciddi bir potansiyel taşıdığını dile getiren Müftüoğlu, "Şehrimize gelecek turistlerin daha fazla döviz bırakabileceği cazibe alanları oluşturmamız gerekiyor. Genellikle Osmanlı kültürü üzerine turizm yapmaya çalışıyoruz. Fakat batılıların da burada değer verdiği çok şeyler var. Gerek kiliseleriyle, gerek geçmişteki İpek Yolu macerasıyla, gerekse de Uludağ ile jeotermal sağlık ile yabancıların ilgisini çekebiliriz. Yabancıların kültürüne yönelik birtakım turizm hareketlerini de bugünden planlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Vedat Müftüoğlu Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title