Haberler

Turmepa Derneği Üyelerinin Van Ziyareti

Edremit İlçesi Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Vangölü'nde Ki Kirliliğe Dikkat Çekmek İçin Van'a Çıkarma Yapan Deniz Temiz Derneği'nin (Turmepa) Üyelerini Misafir Etti.

Edremit İlçesi Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Vangölü'nde ki kirliliğe dikkat çekmek için Van'a çıkarma yapan Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA) üyelerini misafir etti.

Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezen TURMEPA Üyeleri İstanbul'a dönmeden önce Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'ın davetlisi olarak Çiçekli beldesine geldiler. Misafirlerini Gölkaşı Mahallesi'nde ağırlayan Kılıç, davetlilere otlu peynir, lavaş ekmeği ve ayran ikram etti.

Başkan Kılıç'ın bu jestine karşı Eski AK Parti İstanbul Milletvekili ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'da sürpriz bir jestle karşılık verdi. Kaptanoğlu, beldeye giyim eşyası satmaya gelen pazarlamacıdan tüm malzemelerini 14 bin YTL'ye alarak belde halkına dağıttı.

Belde de yaşayan insanların Kafkasya'dan göç ettiğini anlatan Kılıç, "Atalarımız buraya Kafkasya'dan gelip yerleşti. Yani Kafkas kökenliyiz. Dört köy bir araya gelerek belde olduk. Halkımız son yerel seçimde bizleri tercih etti. Onları mahcup etmemek için hizmetlerimizi aksatmamaya çalışıyoruz. Özellikle park projemiz herkesin ilgisini çekiyor. Bunun yanısıra Türkiye'nin borçsuz ender belediyelerinden biriyiz" diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel de, Çiçekli beldesi halkının misafirperverliğine hayran olduklarını belirterek, Çiçekli'den 5'i kız toplam 10 öğrencinin İstanbul'da 3 aylık İngilizce eğitim masrafını üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. Bazı evlerin gezilmesi ve kadınların dinlenmesiyle sona eren programda, konuklar özellikle Yılmaz Kılıç ve Çiçekli halkına teşekkür ederek beldeden ayrıldılar.

Dernek yöneticileri, işadamları, akademisyenler ve gazetecilerden oluşan grupta, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemallettin Şevli, Deniz Temiz - TURMEPA Derneği Başkanı Eşref Cerrahoğlu, Gazeteci ve Yazarlar Can Ataklı, Meliha Okur ile Yalçın Bayer de Çiçekli beldesini ziyaret edenler arasındaydı.

(ŞA-Y) 15.05.2008 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title