Haberler

Türkiye'nin İlk Asfalt Çekirdekli Dolgu Barajı Siirt'te Yapılıyor

Siirt'te Botan Nehri üzerine Türkiye'nin ilk asfalt çekirdekli dolgu barajı olan Çetin Hidroelektrik Santrali yapılacak.

Siirt'te Botan Nehri üzerine Türkiye'nin ilk asfalt çekirdekli dolgu barajı olan Çetin Hidroelektrik Santrali yapılacak. Santral, Siirt ve çevre illerin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, yapımı devam eden Çetin Hidroelektrik Santrali'ni ziyaret ederek, proje Direktörü Emre Erdoğan'dan bilgi aldı. Barajın kapsadığı su alanını harita üzerinde gösteren Erdoğan, Türkiye'de ilk defa asfalt çekirdekli dolgu barajının Siirt'te yapımını ifade ederek, "Barajın inşaat çalışmalarında çevre köyler olmak üzere Siirt'ten bin kişi istihdam ediliyor. Şirvan ve Pervari ilçe sınırlarında yer alan baraj çekirdek asfalttan, ön ve arka kısmı ise kaya dolgu olacak. Yatırım bedeli 1.5 milyar liralık olacaktır" dedi.

"SİİRT KARLI BİR PAZAR"

Çetin Barajının Norveç firmasının Türkiye'de yaptığı en büyük HES projesi olduğunu belirten Vali Aydın, Alkumru ile birlikte Çetin ve Kirazlık barajlarının tamamlanmasıyla birlikte Siirt'in göller bölgesi olacağını belirterek, "Büyük bir yatırım olan bu proje ile bin insanın burada istihdam edilmesini çok önemsiyoruz. Siirt'te cazip bir yatırım potansiyeli var. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda karlı bir pazar olan Siirt'e yatırımcılara sesleniyorum; Burada yatırım yapacak firmalara her türlü kolaylığı ve desteği sunmaya hazırız" diye konuştu.

Ana Baraj ve Aşağı Baraj santrallerinden oluşacak Çetin projesinin Ana Baraj ve Santrali 401 MW kurulu güce ve yıllık 1100 GWh üretime; Aşağı Çetin Barajı ve Santrali ise 116 MW kurulu güç ve yıllık 300 GWh üretime sahip olacak. Böylelikle toplam 517 MW kurulu güç ile Statkraft firmasının Türkiye'deki en büyük enerji yatırımı olan Çetin HES, Siirt ve Siirt ili büyüklüğünde 6 ilin elektrik ihtiyacını karşılamaya yeterli kapasitede bir tesis olacak.

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu'nun da katıldığı program, proje Direktörü Emre Erdoğan tarafından katkılarından ötürü Vali Aydın'a plaket verilmesi ile sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Nevşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muş Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muğla Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Mersin Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title