Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu 2014 Yılı Eskişehir Kütüphane Verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı ’Kütüphane İstatistikleri, 2014’ verilerine göre Eskişehir’deki halk kütüphanelerinde yazma hiçbir kitap bulunmazken, Harf Devrimi sonrası döneme ait basma eserlerden ise sadece 3 tane olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun açıkladığı 'Kütüphane İstatistikleri, 2014' verilerine göre Eskişehir'deki halk kütüphanelerinde yazma hiçbir kitap bulunmazken, Harf Devrimi sonrası döneme ait basma eserlerden ise sadece 3 tane olduğu belirtildi.

Açıklanan verilere göre; Eskişehir'deki halk kütüphanelerinde, istatistiki bölge sınıflamasına ve dillere göre yazma ve basma eser sayısı 223 bin 507 olarak belirtildi. Bu sayının içinde hiç yazma kitabın bulunmadığı, 1928 Harf Devrimi öncesi basılmış kitapların sayısının 3 bin 818 olduğu ve harf devrimi sonrası basılmış eski harfli Türkçe kitapların sayısının ise sadece 3 olduğu belirtildi. Dillere göre olan kitap verileri de; Türkçe basım kitap sayısı 215 bin 797, İngilizce kitap sayısı 2 bin 705, Fransızca kitap sayısı 484, Almanca kitap sayısı 442, Arapça kitap sayısı 104, Farsça kitap sayısı 13, diğer dillerin toplam sayısı 141 olarak açıklandı.

ESKİŞEHİR HALK KÜTÜPHANELERİNDE EN ÇOK EDEBİYAT VE RETORİK KİTAPLARI VAR

Eskişehir'deki halk kütüphanelerinde bulunan 223 bin 507 kitabın, kategorilerine göre; Genel 10 bin 330, Felsefe ve Psikoloji 6 bin 341, Din 7 bin 959, Sosyal Bilimler 45 bin 139, Dil ve Dilbilim 2 bin 873, Doğa Bilimleri ve Matematik 4 bin 259, Uygulamaları bilimler ve teknoloji 6 bin 73, Sanat 8 bin 949, Edebiyat ve Retorik 103 bin 509, Coğrafya, Tarih ve yardımcı disiplinler 28 bin 75 olduğu belirtildi.

ESKİŞEHİR ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARINDA 344 KÜTÜPHANE BULUNUYOR

TÜİK açıklamasında, devlet okulu, özel okul ve özel kurslar olarak toplam kütüphane sayısının 344 olduğunu belirtildi. Bu kapsamda, örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanelerinde; kitap sayısı 276 bin 942, süreli yayın 3 bin 306, CD 6 bin 669, DVD 3 bin 572, VCD 2 bin 14, video kaset bin 155, afiş, atlas, harita, mikrofilm, disket gibi materyallerin ise 10 bin 097 olarak açıklandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Eskişehir Yerel Haberler

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title