Haberler

Türkiye'de Bir Yılda 2,1 Milyar Adet Ekmek Çöpe Atılıyor"

TMO Yönetim Kurulu Üyesi Küçük: "Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük, "Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Ekmek İsrafını Önleyelim, Emeğimizi ve Ekmeğimizi Koruyalım" konferansı Terzioğlu Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

TMO Yönetim Kurulu Üyesi Küçük, burada yaptığı konuşmada, yılda 10 milyon insanın açlıktan hayatını kaybettiğini söyledi.

Toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak için israf konusunun konuşulması gereken en önemli konu olduğunu belirten Küçük, 2012 yılında ekmek israfı konusunda yapılan araştırmayı katılımcılara anlattı.

Küçük, israf konusunda hedef kitlenin öncelikle, gençler, çocuklar ve ev hanımları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir. Dünyada yaklaşık 2 milyar insan sağlıklı olabilmek için yeterli vitamin ve minareleri alamıyor. Bu da dünya nüfusunun yaklaşık 7 milyar olduğunu düşünürsek her 4 kişiden 1'ne tekabül ediyor. 842 milyon insan kronik açlık çekiyor. Buda her 8 kişiden 1'i demek oluyor. Yılda 10 milyon insan açlıktan hayatını kaybediyor. Dünya gıda üretiminin ise 3/1 israf ediliyor. Küresel iklim değişikliklerinin neden olduğu üretim düşüşleri buna bağlı olarak fiyat artışları fakir ülkelerde gıdaya erişimi giderek zorlaştırıyor. Eğer bu israfın önüne geçebilirsek dünyadaki 842 milyon insanı yetersiz beslenmekten kurtarmış olacağız."

Konferansın sonunda Küçük'e Prof. Dr. Hisar tarafından plaket verildi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Toprak Mahsulleri Ofisi Mehmet Küçük Türkiye Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title