Haberler

Türk Sanatının Derinliklerine Yolculuk" Konulu Etkinlik Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ‘Türk Sanatının Derinliklerine Yolculuk’ konulu bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 'Türk Sanatının Derinliklerine Yolculuk' konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Gizem Frit Amfisinde düzenlenen etkinliğe Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve araştırmacı-yazar Prof. Dr. Necati Demir konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Demir, Türk tarihindeki semboller, işaretler, bayraklar, kaya üzerindeki yazılar ve eski Türk halıları üzerinden örnekler sundu.

Sümerlilerin Türk olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, "Danimarkalılar ve Finlandiyalılar Türk kökenlilerdir. Sümerliler de Türk'tür ve Amerikalı iş adamı Rockefeller, yaptığı bir açıklamada bunu kabul etmiştir. Sümerlilerin medeniyeti başlattığını biliyoruz ve eğer Sümerlilerin Türk olduğunu kabul ederlerse, medeniyetin babasının Türkler olarak kabul etmek zorunda kalacaklar. Bu onların asla istemeyecekleri bir durum" diye konuştu.

Türk devletlerinin bayraklarındaki sembolleri olan ay, yıldız ve güneşin İslamiyet ile alakası olmadığını, bunun yanılgı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demir, "Mısır'da araştırmalarım sırasında Oğuzname'yi anlatan bir kitaba ulaştım. O kitapta yaratılışla alakalı bir yazı vardı. Ulu Ay Ata ve Ulu Ay Ana'nın topraktan yaratılışını anlatan bir yazıydı. Türk devletlerinin üzerindeki ay, aslında Ulu Ay Ata ve Ulu Ay Ana'yı temsil ediyor" şeklinde konuştu. İsrail Devleti'nin bayrağındaki pentagram şeklinin yıllar önce Türklerde kullanıldığını dile getiren Prof. Dr. Demir, "Bu altı köşeli yıldız aslında Oğuz Kağan'ın oğullarını temsil ediyor. Bazı yapılarda görülen 24 köşeli yıldız şekilleri de Oğuz Kağan'ın 24 torununu temsil ediyor. Bakıldığı zaman Anadolu Selçuklu Devleti yıkıldıktan sonra, Anadolu'da kurulan Türk beyliklerinin bazılarının bayraklarında da bu altı köşeli yıldızı görüyoruz" diye konuştu.

Oğuz Kağan'ın torunları olan 24 boyun hepsinin sembolleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, bu sembollerin Türk halılarında, taşlarda ve hayvanlara vurulan damgalarda görüldüğünü ve bu sembollerin günümüze kadar ulaştığını söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Necati Demir Demir Türk oğuz kağan Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title