Haberler

Turistlerin ziyaret ettiği Odunpazarı, Eskişehirlilerden ilgi görmüyor

Güncelleme:

Eskişehir'de turistlerin yıl içerisinde sıkça ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı Evleri, bölge esnafının iddiasına göre yerel halktan yeterli ilgiyi görmüyor.

Eskişehir'de turistlerin yıl içerisinde sıkça ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı Evleri, bölge esnafının iddiasına göre yerel halktan yeterli ilgiyi görmüyor.

Eskişehir'in turistik yerlerinden tarihi Odunpazarı Evleri'ndeki esnaflar, yerel halkın bölgeye gerekli değeri vermediğini düşünüyor. Odunpazarı'nın tarihi yapısını ve sadece Eskişehir'de bulunan lületaşı madenini merak eden turistlerin sıkça geldiği bölgeye Eskişehir'de yaşayanların pek uğramadığı aktarıldı. Odunpazarı'nın insanlara tanıtılması konusundaki reklam çalışmalarının başarılı olduğunu belirten bölge esnafı, "Herhalde Eskişehirliler bu konuda biraz umursamaz" dedi.

"Bazen '25-30 senedir Eskişehir'de yaşıyorum, buraya ilk defa geliyorum' diyenlerle karşılaşıyoruz"

Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde esnaflık yapan Duygu Demir, Almanya, Çin ve Amerika gibi yerlerden Odunpazarı'na senede iki defa uğrayanlar olduğunu söyledi. Eskişehirlilerin ise sadece şehir dışından gelen misafirleri olduğu zaman bölgeye uğradıklarını ifade eden Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası Eskişehirliler Odunpazarı'na sahip çıkmıyor, çoğu bilmiyor ve gelmiyor. Buraya genelde şehir dışından yerli ve yabancı turistler geliyor, onlar daha çok önem veriyorlar. Gelmişken hem buranın tarihini görüyorlar hem de dünyada sadece Eskişehir'de çıkan ve çok önemli bir maden olan lületaşını yakından inceliyorlar. Bu binaları bırakın yıkıp yeniden yapmayı, bir çivi bile çakamıyorsunuz. Bu güzel bir şey, çünkü yarın bir gün çocuklarımız ve onların çocukları da Odunpazarı'nı yapıldığı şekilde görecekler. Ancak Eskişehirliler tarihi Odunpazarı Evleri'ne yeterli önemi vermiyor. '25-30 senedir Eskişehir'de yaşıyorum, buraya ilk defa geliyorum' diyenler var. Almanya, Çin ve Amerika gibi pek çok bölgeden buraya senede iki defa gelen var, çünkü çok beğeniyorlar. Buranın reklamının da güzel yapıldığını düşünüyorum. Herhalde Eskişehirliler bu konuda biraz umursamaz. Onlar ancak yanlarında şehir dışından bir misafirleri olduğu zaman buraya geliyorlar, kendileri çıkıp gelmiyorlar. Buranın her sokağında tarih var, ancak onlar burayı otantik buldukları için geliyorlar. Araştırmak gerekiyor, gittiğimiz her yerle ilgili bilgi edinmeliyiz. Çünkü tarihi unutmamalıyız." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Eskişehir Yerel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title