Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Hastane Enfeksiyonu Sürveyansı Çıkarıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nin 2013 yılında en az hastane enfeksiyonu bulunan bölüm olduğunu kaydetti.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nin 2013 yılında en az hastane enfeksiyonu bulunan bölüm olduğunu kaydetti.

Yakıncı, hastane enfeksiyonlarının Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ilk 5'te yer aldığına dikkat çekerek, "Hastane enfeksiyonları Amerika'da ilk 10 ölüm arasında geçiyor. Amerika'da yılda 88 bin kişi, hastane enfeksiyonu nedeniyle ölüyor. Türkiye'de ilk Hastane Enfeksiyon Komitesi Hacettepe Üniversitesi'nde kuruldu. Daha sonra Türkiye'de yavaş yavaş bu komiteler kuruldu. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde de Hastane Enfeksiyon Komitemiz var. Bu komite, hastane enfeksiyonlarını bütün yıl boyunca sürveyansını çıkarıyor. 2013 yılında Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bulunan 11 yoğun bakım ünitesi içerisinde Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi en az hastane enfeksiyonu bulunan bölüm olarak görüldü" dedi.

Hastane enfeksiyonları nedeniyle ölüm oranının yüzde 33'lere kadar çıktığını kaydeden Yakıncı, "Hastanede enfeksiyonların olması karaciğer nakli ve diğer işlemler kadar önemlidir. Hastane enfeksiyonları nedeniyle ölümlerin oranı yüzde 4 ila yüzde 33 arasında değişiyor. Yani yatan hastanın 3'te 1'ine çıkacak kadar hastalar ölebiliyor. Onun dışında önemli bir maliyet alanı. Hastaların, hastanede yatma günü hastane enfeksiyonu olduğu süreç içerisinde 4 gün ile 30 güne çıkabiliyor. Bu şekilde hasta, hastanede daha fazla kalmak zorunda oluyor. Buda ayrı bir maliyet getiriyor. Hastane enfeksiyonundan kurtulan kişide arızalar meydana gelebiliyor" diye konuştu.

Yakıncı, Türkiye'de en az hastane enfeksiyonu bulunan hastanelerin ödüllendirilerek, konunun öneminin daha çok vurgulanması gerektiğini de sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Yakıncı Turgut Özal Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title