Haberler

Trakya Gastronomi Festivali 1. Gün Vize'de Yapıldı

Kırklareli Vize İlçesinde, Trakya 1.Gastronomi Festivali kalabalık bir vatandaş topluluğu ile büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Kırklareli Vize İlçesinde, Trakya 1. Gastronomi Festivali kalabalık bir vatandaş topluluğu ile büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri tarafından açılış konuşmaları yapılarak açılış kurdelesi kesildi ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören sonrasında tüm katılımcılar eşliğinde Trakya 1. Gastronomi (Yemek)Festivali kapsamında kurulan yöresel gıda stantları ziyaret edildi. Proje kapsamında yapılan yuvarlak masa toplantısında Öğr.Gör. Ali Çakır SULSIT (State University of Library Studies and Information Technologies) üniversitesinde yaptığı doktora çalışması ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumun konusu Bulgaristan Trakya'sında yaşayan Türklerin Mutfak Kültürlerinin incelenmesiydi. Stant ziyaretlerinin ardından CıttaSlow Mutfak Okulu Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ALGÜNDÜZ Peynircilik tarafından Höşmerim yapım etkinliği gerçekleştirildi.

"YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI YAPILDI"

Festival kapsamında, Yöresel Yemek Yarışması yapıldı. Yöresel Yemek Yarışmasının birinci kategorisinde 10 öğrenci, İkinci kategorisinde ise 5 Türk kadın, 5 Bulgar kadın yöresel yemeklerimizle yarıştı. Yöresel yemeklerimizin jüri üyeliklerini SlowFood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla, SlowFood Yağmur Böreği Convivium Lideri Ayfer Yavi, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Çanakkale Aşçılar Derneği Üyesi Cengiz Özkan yaptı.

Öğrenciler kategorisinde Bronz Madalya almaya hak kazananlar; Nurbanu Özdemir Ispanak Yatağında Patates Topları, Batuhan Tan Balık Güveç Yiğit, Özyener Güveçte Köfte,Gümüş Madalya almaya hak kazanan; Mehmet Uzunkaya Zirva, Altın Madalya almaya hak kazananlar ise; Bahattin Kurtay, Papaz Yahnisi, Elif Er Yağlı Güveç, Tuğba SavulÇörek Otlu Yahni, Kaan Altıntaş,Hardaliyeli Yahni, Çağla Yumuk, Elbasan Tav yemekleri yaparak madalya almaya hak kazandılar.

Yapılan açılış törenine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Şenol Gürşan,,Vize Kaymakamı Murat Duru, çevre Belediye Başkanları, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Kırklareli Ali Çakır Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel ve Galvanizleme kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title